Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Inspekcije “češljaju” poslovanje Vinogradske, neki radiolozi vratili se na posao

V.d. ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk izvijestio je u srijedu kako zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola HZZO-a “češljaju” poslovanje, a u Klinički zavod za radiologiju vratilo se nekoliko liječnika pa se radi punim kapacitetom.

Podsjeća i da od petka, 21. svibnja, traje 15-dnevni rok za prijave kandidata za izbor novog ravnatelja bolnice u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.

Vatavuk podsjeća kako po nalogu ministra zdravstva Vilija Beroša treba detaljno ispitati dosadašnje poslovanje bolnice, utvrditi da li je bilo propusta u zdravstvenom radu ili kršenja zakona, kako je to sugerirano u javnim istupima bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijane Zadravec.

Uz to od Ministarstva financija ministar zdravstva zatražio je i obavljanje proračunskog nadzora, odnosno kontrolu trošenja sredstava poreznih obveznika.

– Svu raspoloživu dokumentaciju dali smo inspekcijama na uvid kako bi se utvrdile sve činjenice iz dosadašnjeg poslovanja naše ustanove, kako u medicinskom tako i financijskom dijelu, jer nam je svima stalo da se dođe do točnih podataka i potpune istine, kaže Vatavuk.

Dodaje kako se rezultati inspekcijskog nalaza mogu očekivati u idućih nekoliko dana te će biti predočeni ministru zdravstva i v.d. ravnatelju a potom i javnosti.

U Kliničkom zavod za radiologiju napravljen je plan rada i dežurstava za idučih mjesec dana, navodi Vatavuk koji je preuzeo upravljanje zavodom nakon razrješenja Zadravec.

– Imamo sada dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava. Nekoliko kolegica i kolega radiologa se vratilo natrag u bolnicu ovih dana, a u najavi ih imamo još nekolicinu. Ponosan sam na sve njih i kao liječnike i kao ljude, jer se vidi koliko truda ulažu da se nadoknade zaostaci, kaže Vatavuk.

S obzirom da dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, pomoć su ponudili radiolozi koji su u mirovini koja će biti prihvaćena bude li potrebe. Dio svojih radiologa stavili su na raspolaganje, bude

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: