Ponedjeljak, 1 ožujkaStranica o Hrvatski
Shadow

IPAK NEĆE BITI PRIKUPLJANJA POTPISA ZA SMJENU BLAŽENKE DIVJAK ‘Očekujemo poduzimanje državničkih poteza na zaštiti zakonitosti rada Vlade i ministara’

Nakon današnjeg održanog sastanka Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, odlučeno je da Klub neće pokrenuti inicijativu za prikupljanje potpisa za smjenu ministrice Blaženke Divjak zbog, kako kažu, politikanskih i licemjernih stavova predsjednika drugih klubova.

U otvorenom pismu koje šalju predsjedniku Vlade kažu da su se javno danima predstavnici drugih parlamentarnih stranaka i nezavisnih zastupnika izjasnili kako inicijativu neće potpisati jer je pokreće Milan Bandić, ali da će glasati o nepovjerenju ministrici Divjak ako do toga dođe.

‘Od vas očekujemo poduzimanje državničkih poteza na zaštiti zakonitosti rada Vlade i vaših ministara. Članovi Kluba zastupnika još jednom potvrđuju potporu projektima vaše vlade, a o radu ministrice Divjak bit će se u prilici odrediti prilikom rasprave i glasovanja o prijedlozima njenog ministarstva.’

U otvorenom pismu Plenkoviću članovi Kluba odbacuju medijske špekulacije da je inicijativa pokušaj rušenja vlade i istiskivanje koalicijskih partnera ili lov na fotelje u izvršnoj vlasti.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: