Četvrtak, 23 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

ISTRAŽIVANJE O KORONA-KRIZI Objavljeno što Hrvati misle o popuštanju mjera, pokretanju ekonomije, održavanju parlamentarnih izbora…

Novi izazov, popuštanje mjera, svima nam je pred vratima. Neke odluke su donesene, neke se još razrađuju, a neke nas tek očekuju. Dnevnik Nove TV donosi istraživanje koje je provela agencija IPSOS.

S jedne strane, gospodarstvo se mora pokrenuti, a s druge ipak postoji određeni strah – kako nastaviti sigurno živjeti. Stoga je osluškivanje bila građana važnije nego ikada. Što o popuštanju mjera i posljedicama dosadašnje krize misle građani Hrvatske.

Iako je razina straha još uvijek visoka, a oprez itekako potreban – tri četvrtine građana, njih 73 posto, smatra kako mjere treba postupno popuštati, primarno kako bi se ponovno pokrenulo gospodarstvo i smanjile daljnje štete. 23% građana smatra kako popuštanje – ako se pokaže da je prerano – može biti opasno, a 4% ne može se odlučiti.

Nova TV

 

Građani su pitani i za razmišljanja o tome – tko zapravo treba donositi odluke o relaksaciji mjera?

Naime, kako bi bili sigurni da se navedenim mjerama ne ugrožava sigurnost i smjer koji vodi u pobjedu nad virusom, većina, njih 71%, smatra kako je Stožer civilne zaštite taj koji prvenstveno treba donositi odluke o relaksaciji, a 22% misli da bi te odluke trebale biti na Vladi. O tome još nema stav njih 7 posto.

Nova TV

 

Oči građana su, osim u zdravstvenu, uprte i u gospodarsku sliku Hrvatske. Doznajemo koliko je naših sugrađana tijekom proteklih tjedana ostalo bez posla. Od kada je počela ova najveća globalna kriza našeg doba do ovoga vikenda 7% građana Hrvatske već je dobilo otkaz.

Kad je istraživanje provedeno u prvom valu, odnosno 1. travnja – tada je 4 posto ispitanika reklo da je

Izvor vijesti

Slični postovi: