Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Istražuje se zabava osoblja u KB Dubrava

Iako se epidemiološka situacija u Hrvatskoj popravlja, još se ne zna hoće li mjere biti ublažene. Više će se znati sutra, nakon sastanka premijera i ministara s članovima Stožera i epidemiolozima. A mjere, sudeći prema objavljenoj snimci u medijima, nije poštovalo medicinsko osoblje u COVID bolnici Dubrava. Oni su u jeku borbe protiv pandemije ondje održali zabavu. 

Jučer objavljenu snimku tuluma medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji su bez poštivanja epidemioloških mjera u Kliničkoj bolnici Dubrava slavili do kasno u noć, za HTV je komentirao Ivica Lukšić, v. d. ravnatelja KB-a Dubrava.

– Ono što znam neslužbeno, što me izvijestila glavna sestra, da se radi o proslavi jedne medicinske sestre koja je otišla raditi u Njemačku. Taj događaj koji se zbio početkom mjeseca dogodio se u prostoru koji je izvan COVID dijela. Bolesnici nisu bili ugroženi, dakle dogodio se u prostoru gdje se odmara osoblje. Vidjeli su da su oni bez maske, kako ne bi smjeli biti. Iznenađen sam cijelim tim događajem, međutim da bismo donijeli odluke ili mjere, trebamo imati argumente, trebate mi dati neko vrijeme, rekao je novinarki  HTV-a Ruži Ištuk.

Naglašava i da u kontekst treba staviti činjenicu da je netko očito imao interes da snimku zabave prije dostavi medijima nego samom ravnateljstvu, koje će u ponedjeljak održati sastanak. Ispitat će situaciju i po potrebi poduzeti sve mjere. Ne isključuju ni da će o svemu obavijestiti policiju.

Priopćenje je poslala i Hrvatska komora medicinskih sestara. Ocijenili su kako je takvo ponašanje “potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu”.

– Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Taj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače, rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Reagirao je i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Ovakvo ponašanje u vrijeme epidemije i

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: