Petak, 21 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

IZNENAĐENJE NA KONVENCIJI STRANKE IZ AMSTERDAMSKE KOALICIJE Na skupu se pojavio utjecajni HDZ-ovac, obratio se i s govornice, zavladala je nevjerica

Na izbornoj konvenciji Primorsko-goranskog saveza održanoj u Dražicama bili su svi čelnici koalicijskih partnera PGS-a, Amsterdamske koalicije, kao i SDP-a, ali jedan od najzanimljivijih detalja bio je posjet predstavnika HDZ-a, ministra i županijskog čelnika HDZ-a Olega Butkovića, čijoj su se pojavi na skupu stranke koja nikad nije surađivala s HDZ-om začudili svi redom, kako piše Novi list.

Butković je, međutim, bio prijateljski raspoložen. – Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih, komentirao je za Novi list Butković koji je nakon toga imao stranački sastanak u Rijeci, a PGS-ovcima je u obraćanju s govornice poručio: – Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja, i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama. Održali ste se kao mala stranka unatoč najezdama velikih stranaka, i dobro je da postoji jaka regionalna stranka na jednom području.

Nakon obraćanja, ministar Butković otišao je na sastanak u HDZ, a Anka Mrak Taritaš u šali je prokomentirala: – Baš je dobro da je ministar otišao pa ga sada možemo ogovarati.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak je pak s govornice poručio kako Butkovića smatra “jednim od rijetko normalnih HDZ-ovaca”.

Beljak i Butković lijepo su se napričali uoči skupa, navodi Novi list, a Butković je podsjetio da su njihove stranke još u suradnji, primjerice, i u Novom Vinodolskom.

Ministar mora nije pak impresionirao IDS-ovce te su Boris Miletić i Valter Flego poručili kako Istra daje preko milijardu kuna godišnje u državni proračun više nego joj se vraća pa su zato od Vlade imali pravo tražiti da spasi Uljanik, što ona nije učinila, kazali su.

– Zar moramo ovisiti o odlukama Vlade? Zamjeraju nam da je u Uljanik uloženo 3,2 milijarde kuna, a to je ono što je Istra uplaćivala u samo u tri godine u državni proračun, i svejedno Uljanik nije sačuvan, rekao je Boris Miletić.

Kritizirao je desnicu općenito: – Nemamo što razgovarati s onima koji oslobođenje Hrvatske od fašizma nazivaju drugim imenom, kao okupaciju.

Krešo Beljak poručio je HDZ-ovcima da se ugledaju na Rijeku, Istru, Primorsko-goransku županiju i Samobor – to su najnajprednije sredine, ali samo zato jer u njima HDZ nikad nije bio na vlasti, zaključio je, kako prenosi Novi list.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: