Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Jagić: Problemi s primjenom COVID potvrda u policijskim postajama

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske u emisiji Studio 4, rekao je kako situacija s primjenom COVID potvrda u policijskim postajama dobra, ali da se pojavljuju problemi.

– Mi nemamo dovoljno mjesta za testiranja pogotovo za službenike u ruralnim krajevima. Moram reći da je procijepljenost ili preboljenje od COVID-a, policijskih službenika od 72-74 posto, rekao je.

Na pitanje za slučaj u Trilju, kada su djelatnici došli na posao i nisu imali COVID potvrde ni testove, kako se na to reagiralo, Jagić je rekao kako se njima vodi evidencija da taj dan nisu došli na posao.

– Četiri dana ne dolaska na posao, vodi se kao teža povreda radne discipline, a 5. dan je po sili zakona otkaz, ali ne vjerujem da će se to događati, zato što svi radnici imaju svijest i razum, govori Jagić.

Naglašava kako se sustav nije pripremio u mjeri kojoj je trebao pripremiti.

Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnih sindikata zdravstva i socijalne skrbi rekao je kako su COVID potvrde z a djelatnike kod njih normalne rutina. Ono na čemu su oni inzistirali je to da testiranja ide na teret države, odnosno da ih radnici ne plaćaju.

– Na žalost dogodilo se i u zdravstvu i u socijalnoj skrbi da su radnici koji se nisu htjeli testirati dobili otkaz, govori.

Na pitanje koliko je tih ljudi, Topolnjak je rekao kako ih je u socijalnoj skrbi četvero, a u zdravstvenom sustavu šestero.

– Zatražili smo od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti odluka Stožera vezanih uz testiranje i rečeno nam je da će odluka Ustavnog suda biti za dva tjedna, rekao je.

Na pitanje, može li doći do organizacijskih problema stoga što se djelatnici policije ne žele testirati, Jagić je rekao kako ne misli da se to može dogoditi.

– Građani se ne moraju osjećati ugroženima zato što mi i dalje radimo svoj posao kako

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: