Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Jak potres kod Gline: Štete nema, građani uznemireni

Potres magnitude 3.8 prema Richteru zabilježen je na području Sisačko-moslavačke županije, kod Gline. Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje, za HRT je rekla da štete nema, ali da su građani uznemireni.

U 12 sati i 33 minute seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su prilično jak potres 14 km zapadno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnjeva EMS (Europske makroseizmičke ljestvice).

Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja rekao je da je potres bio “dosta snažan”.

– Nakon dugo vremena malo jače podrhtavanje. Malo nas je to sve uznemirilo. Zasad nemamo dojava, vidjet ćemo za par dana hoće li građani dojaviti oštećenja na objektima. Hvala Bogu nitko nije nastradao. Malo smo se prisjetili onih loših dana, rekao je.

– Svi osjete strah, no znamo da će ta podrhtavanja trajati do 2 godine pa mislim da je to sve normalno i da će napokon jednog dana prestati. 

Upitan da komentira obnovu rekao da je da je nezadovoljan kao i ostali Petrinjci.

– Međutim, vidi se da se nešto radi, gradi u gradu, znamo da građanski sektor loše – da nema radnika. Nešto se pokrenulo, gradi se, nadamo se da će se Petrinja obnoviti, da će biti onaj stari, veseli grad. Mi koji smo odlučili ostati – ostajemo pa kako god nam bilo, istaknuo je.

Stres zbog potresa

– Sve se treslo po stanu, pola mi je poispadalo, sve sam digla i uspjela izaći van. Iskreno rečeno, bojim se biti u stanu, pojedini mi se smiju da sam luda – ne. Ljudi su izašli, imam snimljeno kako dijete plače i vrišti na sav glas, ispričala je Vaska.

– Tu gdje sam stajala zaljuljao se kontejner, mislila sam da će se prevaliti, odmah me nešto srce “strefilo”, rekla je Ruža.

– Koliko ih je do sad bilo, ovo je bio jedan od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: