Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Jurić o o potrazi za Matejem Perišem: Ključne su tri stvari…

Deset je dana prošlo od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Potraga za sada nije dala nikakve rezultate, ponovo se pretražuju sve lokacije na rijeci i kopnu. Matejev otac, Nenad, otkrio nam je i da je sa srbijanskom policijom razgovarao o mogućnosti da se zatraži pomoć drugih zemalja koje na raspolaganju imaju satelitske snimke lokacija na kojima je njegov sin posljednji put viđen.

– Ja sam razgovarao s njima prije nekoliko dana, ja sam otac koji traži sina, i u tom razgovoru ja sam kao netko tko razmišlja o tome 24 sata dnevno, pitao ima li mogućnosti da se koriste neke tehničke mogućnosti koje u ovoj regiji, u Srbiji i okruženju, možda nisu dostupne. Satelitske snimke, bilo što drugo od zemalja koje to posjeduju. Ja sam razgovarao s njima i pitao je li to moguće pa ako je, to treba napraviti, da se eventualno zamoli i da se vidi jer on je imao mobitel kod sebe, taj mobitel je bio isključen, Je li moguće odrediti lokaciju gdje je, je li moguće vidjeti kretanje čovjeka?  Ne znam pričam sad nešto što nije moj posao, rekao je Nenad Periš, Matejev otac.

S najnovijim podacima o istrazi javila se Marina Gantar iz Beograda.

– Dosta je nejasnoća, policija očito nije dala u javnost sve snimke nadzorih kamera, a Beograd je doista premrežen kamerama. U svakodnevnoj komunikaciji s Matejevim ocem je Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, rekla je Gantar.

Jurić je za središnji Dnevnik HTV-a rekao kako su ključne tri stvari – prva je snimka koja se pojavila odmah nakon Matejeva nestanka gdje se pojavljuje određena osoba u Savi.

– To je za nas važno pitanje, je li Matej u Savi i ako jest zašto ronioci nisu odmah idući dan krenuli u potragu. Ako to nije Matej, tko

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: