Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

KAKO JE PROPAO SLAVNI ADVOKAT Dok je bio na uvjetnoj zbog krađe od klijenata, opet utajio milijune

Na globalnoj odvjetničkoj sceni pojavio se odjednom, poput munje, probojan, napadan i agresivan, pred njim je (doduše nakratko) drhtao čak i američki predsjednik Donald Trump, a sve zahvaljujući jednoj ženi – bivšoj pornoglumici Stormy Daniels.

Daniels, koju je zastupao upravo on – Michael Avenatti – optuživala je Trumpa da joj je platio pozamašnu sumu kako bi šutjela o njihovoj kratkoj ljubavnoj aferi, nedugo nakon što je dobio sina Barrona u braku s Melanijom, i tako ga poštedjela problema i skandala u predizbornoj kampanji za američkog predsjednika 2016. godine. Daniels, pravim imenom Stephanie Clifford, novac je navodno dobila od Trumpova osobnog odvjetnika Cohena (koji se okrenuo kasnije protiv Trumpa), a kojem je ovaj onda novac i vratio, a cijeli je slučaj podigao i pitanje je li Trump time prekršio zakone koji uređuju financiranje kampanje.

Dakle, u slučaju Michaela Avenattija čini se da vrijedi ona stara – tko visoko leti, nisko pada.

 

Iznude i prevare

Avenatti, odvjetnička zvijezda koji je često brusila jezik upravo na Trumpu, trenutno se nalazi u ozbiljnim problemima – čeka ga nekoliko suđenja, za iznudu i prevaru, a u srijedu je ponovno završio i u zatvoru, gdje će, prema odluci suca, boraviti sve dok mu ne počne prvo od niza suđenja koja ga čekaju. Uhićen je inače tijekom disciplinskog postupka na kojem se razglabalo o tome bi li mu se trebala oduzeti licenca, i to zbog navodnog kršenja uvjeta izlaska na slobodu uz jamčevinu.

U zatvoru će ostati jer i dalje predstavlja “značajni ekonomski rizik”. Popis nedjela koja se Avenattiju stavljaju

Izvor vijesti

Slični postovi: