Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kako moderno obojiti zidove u domu

Nova sezona, nova zidna slika, zašto ne?  Ako vaš stan zahtijeva promjenu izgleda, najefektniji i najjednostavniji način je definitno bojenjem zidova. Od stvaranja optički efektnih oblika koji će učiniti vašu sobu većom i svjetlijom, evo 9 originalnih ideja koje treba kopirati odmah, a rezultat će sve ostaviti bez riječi, vjerujte nam!

 

1. Samo dio zida

Jeste li ikada razmišljali o stvaranju fokusa na samo dijelu zida? Ako želite smanjiti količinu posla ili samo dobiti izuzetno efektan detalj, pokušajte obojiti samo jedan dio zida vertikalnom linijom ili obojite samo središnju površinu zida duž cijele prostorije. Bit ćete oduševljeni konačnim rezultatom.

Foto: muralswallpaper.com

 

2. Pitanje geometrija

Savršen detalj za suvremeno uređen dom je geometrijska pozadina u pastelnim nijansama. Idealno je rješenje za osvjetljavanje zida i naglašavanja namještaja u sobi.

Foto: domino.com

 

3. Polica na zidu

Neodlučni ste i ne znate što sa starim policama na zidu? Nemojte ih se riješiti, već naprotiv, pokušajte ih istaknuti svijetlim bojama i okvirima geometrijskih oblika. Dobit ćete novu neodoljivu policu.

Foto: archzine.fr

 

4. Usredotočite se na pojedinosti

Najbrži način za oživljavanje dvije bijele povezane sobe je bojom na lukovima ili vratima, poput primjera iznad.

Foto: carlaaston.com

 

5. Optička iluzija

Kada smo kod vrata, zašto ih ne biste istaknuli poput umjetničke slike? Možda sa super-minimalnim, ali vrlo šarenim optičkim efektom, koji će prostoru dati veseliji i kreativniji izgled.

Foto: mammachecasa.blogspot.com

 

6. Obojena oglasna ploča

Ideja više (također korisna) za zidove vašeg studija ili dječje sobe. Umjesto jednostavne i već viđene drvene oglasne ploče, osmislite sami jednu za svoje bilješke i inspiracije bojom na zidu u smjeru stola.

Foto: apartmenttherapy.com

 

7. Naglasite sobu

Vaša kuhinja je povezana s blagovaonicom, kao i dnevni boravak?  Zašto ne biste definirali različite funkcije stana bojama? Sve što trebate je boja koja će istaknuti pojedine zone i to uz minimalni proračun.

Foto: www.sfgirlbybay.com

 

8. Ukrasite policu ili police za knjige

Ponekad je dovoljno samo dio police obojiti kako biste osvijetlili prostor i dodatno naglasili vaš omiljeni kutak.

Foto: Pinterest

 

9. Prostor za kreativnost

Bojenje također pruža priliku da se ode korak dalje i oslobodi kreativnost. Ne ograničavajte se samo na vrata ili zidove, već koristite boje kako biste stvorili neočekivane i lijepe veze, poput ovih geometrijskih figura koje se protežu i idu dalje od uobičajenih granica.

Foto: Pinterest

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: