Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

KAKO ORGANIZIRATI BOŽIĆNI RUČAK BEZ STRESA? Deset savjeta koji će vam olakšati!

Ne tražite isprike

 

Ne znam što napraviti. Ne znam kuhati. Nemam vremena počistiti stan. Kutna garnitura mi je prljava. Sve su to isprike zbog kojih ćete na kraju požaliti što niste organizirali božični ručak budući da nitko od vaših prijatelja i obitelji vjerojatno neće ni primijetiti stvari koje vi primjećujete. Ako su pravi, pojaviti će se s bocom vina, a ne hrpom predrasuda!

Recite gostima da donesu sitnicu

 

Najvjerojatnije će vaši prijatelji i obitelj, čim ih pozovete na druženje pitati što mogu ponijeti. Nemojte biti ”fini” i reći da ne trebaju ponijeti ništa. Da svatko donese neku sitnicu, to će vama olakšati posao, a i oni će se osjećati kao dio vaše male organizacije!

Sve što možete, pripremite prije vremena

90% sve hrane za vaš božićni ručak bi trebalo biti unaprijed pripremljeno. Nemojte si ostavljati za posljednji dan ništa previše, samo stvari koje trebate slagati prije nego gosti dođu i hranu koja treba biti topla.

Kokteli neka budu jednostavni

Marko Miščević

 

Premda svi cijenimo barmene koji znaju savršeno smiksati dobar koktel, ne želite gubiti puno vremena na sljubljivanje sastojaka za koktel. Izaberite dva, tri jednostavna i njih poslužite uz vino i možda nešto žestoko.

Promijenite vrećice za smeće

 

Vjerujte nam, na velikim ručcima se smeće puni kao ludo! Biti će vam drago što ga nećete morati iznositi svakih 20 minuta!

Svakako dekorirajte stol

 

S nečim prirodnim, voće je uvijek dobar izbor i, naravno, svježe cvijeće!

Pripremite zalihe unaprijed

 

Osigurajte dovoljan broj tanjura, leda, bešteka, salveta… Najgore je da vam štogod ponestane pa ne možete brzo izreagirati!

Pripremite predjelo

Marko Miščević

 

Prije nego poslužite večeru, svakako poslužite neke grickalice s umakom ili mala predjela. Iako će božićni ručak biti obilan, nekolicina malih zalogaja će započeti razgovor. S aperitivom naravno, neka to bude vrijeme kada ćete započeti razgovor i nastaviti ga za stolom.

Zabavite se

 

To je jedino važno! Dijelite iskustva, započnite zanimljive teme i jedite dobru hranu! Sretan Božić!

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: