Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

KAKO SAM GOSPOĐI GOGI SKINUO 10 GODINA S LICA Zagrebački kirurg detaljno ispričao sve o nekirurškom liftingu lica 42-godišnje službenice

U svijetu estetike trenutačno ne postoji atraktivnija tema od pomlađivanja lica i njegova liftinga bez operacije. Kao plastični kirurg koji osim metoda nekirurškog pomlađivanja lica vlada i kirurškim tehnikama pomlađivanja lica poput operacija face liftinga i operacija očnih kapaka, mislim da mogu biti vrlo objektivan i realan kod postavljanja granice za nekirurško ili kirurško pomlađivanje te kod savjetovanja svojih klijenata i izrade njihova terapijskog plana pomlađivanja.

Ono što je trenutno u svijetu aktualno je tzv. holistički pristup pomlađivanju lica, odnosno “full face approach” kojim tretiramo cijelo lice i zaustavljamo znakove starenja na svim razinama koje se često istovremeno događaju.

U Poliklinici Duduković najveću pažnju pridajemo upravo konzultacijama i izradi terapijskog plana za svakog pojedinog klijenta jer smatramo da baš svaki klijent treba biti objektivno informiran o stanju svojeg lica i o strategiji i mogućnostima estetskog liječenja.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

GOGA PRISTALA NA MAKEOVER

Naša 42-godišnja pacijentica Goga, majka je dvoje djece, zaposlena u administraciji jedne poznate beauty kuće. Izabrao sam je za aktericu ove priče jer je „zbog težine lica“ pomladiti Gogu nekirurškim putem bilo pravi izazov i dokaz kako odličan proizvod u rukama iskusnog liječnika može dati još bolje rezultate. Ona je, naravno, oduševljeno pristala na naš makeover, o čemu sam prvi puta pisao na portalu estetica.hr.

Koža je dijelom izgubila na tonusu i elasticitetu, dok je volumen centralnog dijela lica većim dijelom ostao sačuvan, ali se prilično spustio pa se naziru tzv. znakovi „sagginga”. Navedene promjene ovu damu čine umornom, ali istovremeno idealnim kandidatom za metode pomlađivanja koje smo izabrali i kojima smo pokušali stvari vratiti na svoje mjesto. Krenuo sam od brisanja čeonih i periorbitalnih linija botoksom te za korekciju nazolabijalnih brazdi i marioneta, uz konturiranje linije čeljusti punilima za kožu.

ANTIGRAVITACIJSKI UČINAK

Odlučio sam se za punila za kožu srednje dugog djelovanja, idealne za ovaj slučaj. Neposrednim injiciranjem filera trenutno se vratio dio volumena u licu, dok će se dodatni učinak odviti poticanjem kolagenoze. Kolagenozom će se, dakle, stvoriti novi kolagen koji će učvrstiti kožu, dati joj dodatni volumen i vratiti joj elastičnost i kvalitetu. Neposredno nakon tretmana botoksom i filerima, lice koje je dobilo elasticitet i svježinu, sada je trebalo još samo podići kako bi se moglo govoriti o pomlađivanju na svim razinama na kojima je ono potrebno. Odlučio sam se za podizanje srednjeg i donjeg dijela lica soft koncima koji su dali određeni antigravitacijski učinak, odnosno vratili volumen visoko na zigomatične lukove, čime se dodatno naglasila i izravnala linija čeljusti. Valja spomenuti kako konci po samom tretmanu ostavljaju dijelom nepravilnu i neravnu površinu kože koja se kroz nekoliko dana spontano ispravi.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

U slučaju ove metode važno je istaknuti odgođeno stvaranje novog kolagena oko konaca koje služi poput armature koja kožu i mast kasnije drži na svome mjestu, a konci se nakon tri mjeseca potpuno resorbiraju. Označavanje lica prije tretmana mekanim koncima s polutrajnim filerima u slučaju potrebe za jačom volumnom nadoknadom, slobodno se mogu kombinirati s dobro nam poznatim hijaluronskim filerima renomiranih proizvođača.

KONCI I FILERI KAO DOBITNA KOMBINACIJA

S obzirom na to da je Goga zadržala dovoljnu količinu volumena, nije bilo potrebe za dodatnom volumizacijom srednjeg dijela lica. Za rejuvenaciju lica postoji više metoda, tehnika i proizvoda na tržištu, a estetski liječnik trebao bi odabrati metodu koja najbolje odgovara svakom pojedinom pacijentu i kojom i sam ima najbolje rezultate i najviše iskustva. Kombinacije filera i mekanih konaca čiji sam veliki zagovornik, zbog njihovog sinergijskog učinka: postizanja neokolagenoze koja, uz lifting efekt, koži lica daje i prirodno osvježenje i sjaj.

Zbog odličnih rezultata i iskustva s navedenim materijalima te sposobnosti prenošenja iskustva i znanja svojim kolegama, nedavno su me iz Sinclair i Amicus kompanija odabrali za nacionalnog instruktora te sam u postupku dobivanja licence i za internacionalnog instruktora.

Kod izbora metode liftinga lica, vrlo je važno procijeniti kada je potreban kirurški lifting lica (dobro nam poznati „short scar face lift“ ili pak klasični face lift), odnosno kada je prekasno ili su promjene nepovoljne za neinvazivni lifting kojim u određenim slučajevima ipak ne bismo mogli postići željeni rezultat.

 

KOMPLETNI TRETMAN ZA 14 TISUĆA KUNA

Takva procjena daje vam na vjerodostojnosti i takve pacijente nije potrebno pokušati nekirurški tretirati jer će, uz izostanak idealnog rezultata, pacijent nepotrebno opteretiti svoje financije. Kao plastičnom i estetskom kirurgu koji na raspolaganju ima sve poznate metode podizanja lica, uključujući i face lifting kirurgiju, nije mi teško iskreno savjetovati svakog pacijenta i ponuditi mu najbolje moguće rješenje.

Kod naše pacijentice ukupno je potrošeno 50 jedinica botoksa, 2 ml punila i 1 par mekanih konaca,  a tržišna vrijednost postupaka iznosila bi oko 14 000 kn. U slučaju potrebe i želje pacijentice za dodatnom rehidracijom kože tzv. skin boosterima, moglo bi se uložiti još dodatnih 3 000 – 6000 kn.

Postignuti rezultati gore navedenim metodama trebali bi potrajati do oko 2 godine, koliko je potrebno da se razgradi sav novonastali kolagen, a lice će postepeno gubiti potporu i, očekivano, postupno se spuštati. Kada dođe do toga, ovisno o željama pacijentice trebat će procijeniti mogućnosti ponovnog nekirurškog liftinga koncima ili pak nekom drugom metodom koja bi dala zadovoljavajući rezultat.

POSTAVITE PITANJE DOKTORU KROZ NAŠ OBRAZAC

Novi broj magazina Appeal vas očekuje na kioscima u studenom, a prvi broj možete prelistati ovdje.

U veljači ove godine svoja vrata otvorila je Poliklinika Duduković pod vodstvom dr. Mladena Dudukovića. Ova moderna poliklinika smjestila se u samom centru Zagreba, na Trgu Mažuranića, a u svojoj ponudi ima najtraženije i najmodernije tretmane.

Dr. Duduković je dio edukacije proveo u američkoj bolnici Johns Hopkins u Baltimoreu, a veliki dio njegove prakse su i estetske operacije grudi, lica i tijela. Kako i sam često citira poznatog plastičnog kirurga, estetski zahvati trebali bi šaptati, a ne vikati. U poliklinici dr. Duduković izvodi čitav niz zahvata, od nekirurškog liftinga lica popularnim nitima Silhouette Soft, do tretmana filerima i botoxom te PRP terapije, mezoterapije i pilinga poznatih svjetskih brandova.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: