Nedjelja, 19 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

KARAMARKO: NEMAM ŠTO DODATI NI ODUZETI PRIOPĆENJU MUP-a ‘Nemam razloga štititi Brkića, ali ne vjerujem da je odavao policijske istrage’

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u utorak, vezano uz napise tjednika Nacional da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić odavao informacije o policijskim istragama o elitnoj prostituciji vođenoj 2011. godine, kako nema što dodati niti oduzeti priopćenju MUP-a na tu temu.

“MUP je izdao priopćenje. Nemam tome što dodati niti oduzeti”, rekao je Karamarko za Hinu upitan kako komentira napis Nacionala da je kao tadašnji ministar unutarnjih poslova štitio Brkića koji je 2011. odavao informacije o policijskim istragama.

Ranije je za portal Index rekao kako ne vjeruje da je Brkić odavao policijske tajne. “Brkić i ja smo se razišli i nemam ga razloga štititi, ali ne vjerujem da je odavao policijske istrage”, dodao je za Index Karamarko. Naveo je i da ministar unutarnjih poslova ne mora u svakom trenutku znati što se i kako radi već te obrade radi Ravnateljstvo policije.

Tjednik Nacional objavio je policijske dokumente koji, kako navode, nedvosmisleno pokazuju da je sadašnji potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, a tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić napravio teško kazneno djelo jer je 2011. godine otkrio pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila elitnom prostitucijom da su pod policijskom istragom i prismotrom te tako bitno otežao i potkopao tu policijsku istragu. Nacional navodi i da istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh tada imao informaciju da je on organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi.

MUP je priopćio poslijepodne da su osobe “za navedeno djelo pravomoćno osuđene te iz toga proizlazi kako u dijelu policijskog postupanja nije došlo do ugrožavanja probitka kriminalističkog istraživanja”. Navode i kako je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja 2011. godine policija o svim “operativno interesantnim saznanjima… vezano uz kompromitaciju provedbe posebnih dokaznih radnji, još u lipnju navedene godine izvijestila nadležno državno odvjetništvo“.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: