Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Karin: Dnevno otkrijemo 5-6 turista pozitivnih na koronavirus

Splitsko-dalmatinska županija s veseljem je otvorila svoja vrata gostima, ali time je došlo i do porasta broja zaraženih. Ravnateljica županijskog NZJZ-a osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Radovali smo se turistima, ali situaciju treba kontrolirati tako da trebaju doći s COVID potvrdama. Postoje i prijedlozi da imaju i testove pri ulasku u zemlju, s obzirom na to da delta-soj prevladava ne samo u Engleskoj nego i kod nas, rekla je Željka Karin u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Istaknula je i da na aerodromu imaju punkt gdje mogu vrlo dobro kontrolirati situaciju i pri ulasku i pri izlasku turista.

– Na tom punktu dnevno otkrijemo 5-6 turista koji imaju pozitivan brzi test. Odmah ih stavljamo u samoizolaciju, a taj nalaz potvrđujemo PCR testom. Nakon 10 dana opet uzimamo bris i turist može nastaviti putovanje, rekla je Karin.

Osvrnula se na trenutnu situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Situacija nije zabrinjavajuća, ali nije ni zadovoljavajuća. Brojke nam rastu, a porastao je i broj hospitaliziranih. Treba pojačati epidemiološke mjere jer dok se ne procijepimo i dok cjepivo ne počne djelovati, zaraza će se širiti, rekla je istaknuvši kako je važno pridržavati se epidemioloških mjera i smanjiti okupljanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: