Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Knin tuguje za preminulim dječakom

Knin i cijela Hrvatska u šoku su nakon strašne tragedije u kojoj je život izgubio šestogodišnji dječak. Policija navodi kako je nakon kriminalističkog istraživanja 34-godišnji otac osumnjičen da je skrivio smrt djeteta koje je satima ostalo zaključano u crnom automobilu, po velikoj vrućini.

Knin je od jučer zavijen u crno. Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić izjavio je da je Knin mali grad, a tragediju su svi shvatili kao gubitak u svojoj obitelji. 

Kako se ugasio život šestogodišnjaka, nakon istrage objašnjava šibensko Županijsko državno odvjetništvo.

Iz priopćenja Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku:

“Postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila.”

Intervencija hitne pomoći i pokušaji reanimacije bili su bez uspjeha. U 15 sati konstatirana je smrt. S tragičnom sudbinom dječaka morali su se pomiriti i mališani iz vrtića koji je pohađao.

– Djeca su svjesna da njihov prijatelj Luka više neće dolaziti u vrtić. Oni su toga jutros bili svjesni. Njima su roditelji donekle objasnili tu situaciju i jutros su se čak i pomolili za njega, kazala je Mara Barić, ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak u Kninu. 

Otac je istražiteljima rekao kako je bio uvjeren da je dječaka odvezao u vrtić.

HTV doznaje da se otac preminulog dječaka, nakon preboljenog Covid-a, žalio na gubitak koncentracije i pamćenja.

– Ponekad imamo i neke tzv. automatizirane radnje koje radimo, a da ih nismo svjesni. Više ih ne registriramo i onda kasnije na njih zaboravimo. Što je više na nas postavljeno zahtjeva, to je veća šansa da će nam neka radnja proći neopaženo, kazao je Goran Arbanas iz Zavoda za forenzičku psihijatriju

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: