Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Komadi namještaja s potpisom “Made in Croatia” koje obožava cijeli svijet

Još danas traje međunarodni sajam uređenja interijera IMM COLOGNE 2020. Tamo se već tradicionalno na jednom mjestu okupljaju se svi značajni dionici u opremanju interijera (od dizajnera, trgovaca, veletrgovaca do proizvođača).

Reprezentativne štandove ove godine na sajmu imaju hrvatske tvrtke Prostoria, Mundus Viridis, Spin Valis i Modul, koji izlažu uz potporu Hrvatske gospodarske komore.

Namještaj iz Prostorije danas je dostupan u 60 zemalja i 890 prestižnih trgovina diljem svijeta

 

FOKUS

Sajam je i ove godine bio vrlo posjećen uz kvalitetne kontakte već prvog dana. Od zapaženih trendova valjda spomenuti kako je opći dojam da se preferiraju prirodni materijali i čvrsto drvo, uz kombinacije sa ukrasnim predmetima, biljkama i to ne samo zbog udobnosti, već i zbog ekoloških razloga. Stolovi, komode i stolci od oraha i hrasta gotovo su nezaobilazni u ponudi renomiranih svjetskih dizajnera. Isto tako, u fokusu je nezaobilazna održivost, kvalitetni materijali, neobrađene tkanine i reciklirani materijali.

Domagoj Kunić

Absent sofa, Prostoria

 

Na znamenitom sajmu u njemačkom Kölnu hrvatska tvrtka Prostoria prezentira svoje adute među kojima se ističu atraktivne modularne sofe ABSENT i AFTER (dizajn: Numen/ForUse). ABSENT je svojevrsni vrhunac Prostorijinog znanja u dizajniranju komfora jer je ovom sofom ostvaren poseban osjetilni doživljaj sjedenja na granici s ležanjem, koji se opisuje kao “bestežinska zona udobnosti”. Kada u okruženju doma odložite svoj zaštitni oklop, u dodiru s Absentom vaše se tijelo spontano opušta, a um se smiruje. Prepoznatljiv karakter ove modularne sofe utjelovljen je u skulpturalnim, fluidnim prijelazima koji mu daju snažan identitet, zbog čega je uočljiv dodatak svakom interijeru. Idealan je

Izvor vijesti

Slični postovi: