Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Koronavirus – iz minute u minutu

U posljednja 24 sata zabilježeno je 520 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3084. Među njima je 1713 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 149 pacijenata. Preminulo je 29 osoba.

➡️ Koronavirus – najnovije informacije
➡️ Protiv koronavirusa cijepilo se 50-ak zastupnika
➡️ Izvješće: WHO trebao ranije proglasiti globalno izvanredno stanje

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 225648 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 4684 preminule, ukupno se oporavilo 217 880 osoba od toga 683 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 15 989 osobe.
 
Do danas je ukupno testirano 1 127 153 osoba, od toga 6 259 u posljednja 24 sata.

Od danas u zagrebačkoj Areni, koja je posljednjih tjedana služila za prihvat

➡️  Danas je počelo docjepljivanje zdravstvenoga osoblja i štićenika domova za starije, pa je tako prva cijepljena osoba u Hrvatskoj, 81-godišnja Branka Aničić, štićenica Doma za starije osobe na zagrebačkoj Trešnjevki, jutros primila i drugu dozu cjepiva.

➡️ Dok se u Saboru raspravlja tko ima prioritet pri cjepljenju, u varaždinskoj Općoj bolnici protiv koronavirusa cijepio se varaždinski župan Radimir Čačić sa suradnicima te osam županijskih vijećnika.

Čačić je istaknuo da je Varaždinska županija prema incidenciji oboljelih na sto tisuća stanovnika u mnogo boljoj situaciji nego što je bila u studenome i prosincu te da su za to zaslužne – stroge mjere. 

➡️ U Hrvatskoj su nakon cijepljenja zabilježena dva smrtna slučaja. Ivana Pavić Šimetin iz Hrvatskog Zavoda za javno zdrvstvo u Studiju 4 je govorila o tome treba li mijenjati plan cijepljenja starijih osoba. Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: