Četvrtak, 20 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Koronavirus: Neslužbeno – 3071 novozaraženih

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 3071 novozaraženih, doznaje HTV. Prema jučerašnjim podacima bila su 453 nova slučaja zaraze, što je 300-ak manje nego prošli ponedjeljak. Ipak, broj pacijenata na bolničkom liječenju znatnije se ne smanjuje. Trenutačno ih je 2300, među kojima 326 na respiratoru. Nažalost, preminulo je još 47 ljudi. 

U Hrvatsku je stiglo pedijatrijsko cjepivo pa bi u srijedu trebalo početi i cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina. Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dr. Zoran Barušić potvrdio je u jučerašnjem središnjem Dnevniku HTV-a da je doziranje jedina razlika cjepiva za djecu i odrasle. 

Gledajući na cjepiva koja su u ovom trenutku dostupna i preporučena za djecu onda se za djecu od 12 godina i naviše uz Pfizerovo preporučuje, odnosno može primijeniti i Modernino cjepivo, istaknuo je Barušić. 

Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ Primorsko-goranske županije, rekao je jučer u Studiju 4  da će se cijepljenje u toj županiji organizirati u srijedu i petak u popodnevnim satima. Vjeruje da će odaziv za cijepljenje mlađe djece biti adekvatan odazivu na cijepljenje adolescenata.

– Procijepljeno je na milijune adolescenata u svim zemljama svijeta i taj broj raste iz dana u dan. Preliminarne studije su pokazale da mladi itekako dobro reagiraju i imaju dobar imunološki odgovor. Komplikacija cjepiva u toj dobnoj skupini – nema, kazao je Mićović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: