Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Koronavirus – nove informacije

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a četvero je ljudi preminulo, objavljeno je jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite.

Objavljeni izvori zaraze u Hrvatskoj
U Hrvatskoj 145 novih slučajeva zaraze koronavirusom 
Lukšić: COVID bolnica je otvorena zato što svaki dan raste broj oboljelih u infektivnoj bolnici

Pomoćnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković navela je da je ukupno aktivno oboljelih 2566. Testirano je 175.346 osoba, a u protekla 24 sata 4122. U bolnice su zaprimljene 33 osobe, a ukupno je na bolničkom liječenju 258 ljudi, od kojih je 15 na respiratoru. Ukupno se oporavilo 7968 ljudi, a u zadnja 24 sata iz bolnice je otpušteno 30 osoba. Ukupno je preminula 191 osoba. Opširnije

Od četvero novopreminulih jedan je iz KB Dubrava (1932. godište), a ostali su iz KB Split – dvije muške (1948. i 1969.) te jedna ženska osoba (1937.).

– Važno je napomenuti da su to sve osobe koje su imale svoje komorbiditete, neki od njih s više značajno kroničnih oboljenja, rekla je Katalinić-Janković.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović rekao je da su donijeli odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za Požeško-slavonsku, Koprivničko-križevačku i Sisačko-moslavačku županiju na prijedloge tamošnjih stožera.

– Sve se one odnose na poznate mjere – ograničavanje svadbenih svečanosti, privatnih svečanosti, okupljanja, pridržavanje temeljnih epidemioloških mjera… Te odluke će biti uskoro objavljene, rekao je Božinović.

● Uslijed kontakta s COVID-19 pozitivnim osobama, sukladno važećim mjerama propisanim od strane HZJZ, u utorak su na koronavirus testirani župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: