Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Koronavirus središnja tema kampanje u SAD-u

Autor: Hina

19. 10. 2020.   prije 1 sat

Broj novih slučajeva zaraze covidom-19 ubrzano raste u cijelom SAD-u i povećava se broj hospitaliziranih, upozorili su stručnjaci, a upravljanje krizom izazvanom pandemijom ostaje u središtu kampanje za predsjedničke izbore, javlja u ponedjeljak BBC.

U petak je registrirano gotovo 70.000 novih slučajeva zaraze, najviše u jednom danu od srpnja. Tijekom prošlog tjedna dnevni broj novozaraženih povećavao se u 48 saveznih država. Samo dvije države, Missouri i Vermont, bilježe smanjenja dnevnog broja zaraženih.

Pandemija je i dalje središnja tema predizborne kampanje u SAD-u, uoči izbora 3. studenoga. Unatoč trendu povećanja broja novozaraženih i činjenici da je i sam prebolio covid ranije ovoga mjeseca, predsjednik Donald Trump i dalje putuje zemljom i održava velike predizborne skupove.

Na skupu u Nevadi u nedjelju, održanom na otvorenom, Trump je rekao da će njegov demokratski protukandidat “žrtvovati vašu budućnost virusu”.

– Taj tip želi zatvaranje. On će slušati znanstvenike. Da sam ja u potpunosti slušao znanstvenike sada bi imali zemlju u golemoj recesiji, rekao je.

Mnogi među Trumpovim pristalicama na skupovima ne nose maske i ne drže fizički razmak, a lokalni zdravstveni dužnosnici upozoravali su da ne treba održavati velika okupljanja.

Glasnogovornik demokratskog predsjedničkog kandidata Joea Bidena Trumpove je izjave nazvao “dijametralno suprotnima od stvarnosti” i za recesiju optužio sadašnjeg predsjednika.

Trump je rekao u ponedjeljak

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: