Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kranjčec: Ako gospodarstvo ne bude jako, cijena goriva bit će još veća

Zahvaljujući Vladinoj intervenciji, od srijede će gorivo biti jeftnije. Naime, Vlada je donijela uredbu kojom se smanjuju trošarine i ograničavaju marže. O Vladinim mjerama HRT-ov novinar Ivica Grudiček razgovarao je s Dragutinom Kranjčecom iz Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

– Svako poskupljenje nosi probleme tako i poskupljenje goriva. Sve se to implementira na proizvode koji se nalaze u dućanima i konačnu cijenu skupoće snose svi građani RH, ali prijevozništvo je posebno. Do ove godine imali smo povrat dijela trošarine koji se smanjenjem trošarine prema nafti smanjuje i nama tako da smo do sada imali 50 posto te trošarina, a novim smanjenjem past ćemo i niže što nam stvara probleme, rekao je.

– Hrvatska bi trebala, kako god je teško, pravu poreznu reformu, rasterećenje gospodarstva, jer ako gospodarstvo ne bude jako cijena goriva bit će još veća, rekao je. 

– Naš apel je da vlada rastereti gospodarstvo jer ako se to ne dogodi mnogi građani će otići u zapadnoeuropske zemlje, gdje je sigurnije, bolje i kvalitetnije, istaknuo je.

Dodao je i da ima puno parafiskalnih nameta, te da se godinama iz Vlade priča kako će se ukinuti ovo i ono, a da je malo toga napravljeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: