Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Krapina: Šest novih zaraza koronavirusom

Autor: M.M./Hina

27. 08. 2020.   prije 1 sat

U protekla 24 sata evidentirano je šest novih osoba zaraženih koronavirusom s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

– Koronavirus – najnovije informacije   

Dvije novooboljele osobe imaju prebivalište na području općine Gornja Stubica te po jedna na području gradova Krapine, Pregrade i Zaboka te općine Radoboj.

Ozdravila je jedna osoba s područja općine Đurmanec pa je trenutno 29 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije. U samoizolaciji se nalazi 239 osoba.

Jedan od aktivnih slučajeva zaraze odnosi se na djelatnicu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, navodi Stožer. Radi se o fizioterapeutkinji koja je simptome razvila proteklog vikenda. Nakon pojave simptoma nije dolazila na posao, a zbog prirode radnog mjesta na kojem je prije toga radila pacijenti nisu niti u jednom trenutku bili ugroženi.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije zbog predostrožnosti je u samoizolaciju uputila pet fizioterapeutkinja, s kojima je pozitivna radnica nakratko bila u kontaktu, kaže se u priopćenju.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: