Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kreće bitka za Zagreb

Tri mjeseca uoči lokalnih izbora zahuktava se neslužbena kampanja. Posebno će biti zanimljiva bitka za velike gradove, a među njima ona za Zagreb uvijek je pod posebnim povećalom.

Glavni grad Hrvatske, više od 800 tisuća stanovnika i samo jedno gradonačelničko mjesto, za koje je politički meč – već počeo.

Milan Bandić u igri je za svoj sedmi mandat. Detalje kampanje i borbe za glasove ne otkriva te ističe da on – samo radi.

– Ja nikoga ne snubim i aduti su moj rad, solidarnost, zajedništvo, kontinuitet i sigurnost, rekao je Milan Bandić, Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti (11. veljače 2021.)

U predizbornoj utrci za čelnog čovjeka Zagreba HDZ-ov adut je Davor Filipović, sveučilišni profesor, ekonomist i zastupnik u Gradskoj skupštini.

Kritike da je javnosti manje poznat – naziva promašenima, a kao svoju glavnu prednost navodi političko i akademsko iskustvo. Naglašava i svoje prioritete.

– Naime, poznato je da se gradskim financijama već duže vremena, kao i gradskom imovinom, ne upravlja dobro, a morate imati dovoljno novca u proračunu da biste mogli obnavljati grad, naglasio je Damir Filipović iz HDZ-a.

Da ima ambiciju postati gradonačelnik, ne skriva ni SDP-ov Joško Klisović, koji računa na zvučna imena u svojem timu. SDP još nije donio službenu odluku o njegovoj kandidaturi, no Klisović, ako pobijedi, najavljuje zaokret u vođenju Zagreba.

– Ono što ja nudim je partnerstvo gradonačelnika s građanima u vođenju grada, savez s građanima, gradonačelnik ne može sam. On treba građane. Da bi ih dobio, mora ih uvjeriti. Uvjerit ćemo ih svojim rezultatima, predanim radom i raskrstit ćemo s klijentelizmom, istaknuo je Joško Klisović, SDP (10. veljače 2021.).

Konkurenciju na lijevom političkom spektru predstavlja Tomislav Tomašević. Nakon što je osvojio mandat u Hrvatskom saboru u borbi je sada i za onaj prvog čovjeka glavnoga grada. Kao jedan od glavnih aduta ističe to što njegova

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: