Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Kruzerima zabranjeno približavanje centru Venecije

Talijanska vlada u četvrtak je objavila da će velike putničke brodove privremeno preusmjeravati u industrijsku luku Margheru te se oni više neće smjeti približavati centru Venecije.

Ministri okoliša, kulture, turizma i infrastrukture odlučili su privremeno preusmjeriti kruzere u Margheru “kako bi zaštitili povijesnu i kulturnu baštinu koja ne pripada samo Italiji nego i svijetu”, navodi se u zajedničkom priopćenju.

Četvero ministara koji su to dogovorili tijekom videokonferencije također su pozvali na podnošenje ideja kako usidriti te brodove izvan Venecijanske lagune te kako “riješiti na strukturan i konačni način pitanje velikih brodova koji su u tranzitu u Veneciji”.

Kruzeri u Veneciji godinama su izvor kontroverzija.

Kritičari kažu da su turističke grdosije neugodne za oko i predstavljaju prijetnju okolišu, te pridonose turističkim gužvama, a njihovi branitelji ističu da ta industrija stvara radna mjesta za grad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: