Nedjelja, 31 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

KUPIO KUĆU ZA 1 EURO NA JUGU SICILIJE, PA OSTAO ZAROBLJENI U KARANTENI ‘Prve dvije noći bile su užasne, ali pomogli su mu divni susjedi’

Kada su većinom napušteni talijanski gradići počeli nuditi kuće po cijeni od jednog dolara ljudima diljem svijeta, mnogi su sanjari, avanturisti i entuzijasti bili zainteresirani za preseljenje u bajkovitu Italiju.

Iako je svaki novi vlasnik nekretnine morao uložiti još nekoliko tisuća dolara u renovaciju takvog objekta, privlačila ih je ideja novog početka u idiličnom kraju.

I onda je došla epidemija koronavirusa, koja je svijet gurnula u krizu kakvu ova generacija ne pamti, a Italija je bila među najteže pogođenim zemljama sa 32.300 umrlih.

CNN je razgovarao s nekolicinom Amerikanaca koji su se u vrijeme pandemije zatekli u talijanskoj karanteni, u zemlji čiji jezik jedva govore, u zabačenom mjestu u kojemu jedva da ikoga poznaju te bez mogućnosti povratka doma svojim najmilijima.

Unatoč činjenici da se dogodio neočekivan splet događaja, boravak u Italiji tijekom karantene uopće ne opisuju kao negativno iskustvo.

Castello Manfredonico, Mussomeli, Sicily, Italy, Image: 279934124, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stephan Knödler / imageBROKER / Profimedia

Stephan Knödler / imageBROKER / Profimedia

Tvrđava u Mussomeliju

 

Kriza zbog koronavirusa natjerala ih je da još više cijene ljepotu talijanskih ruralnih krajeva, a sada s još više entuzijazma žele prionuti obnovi kupljene nekretnine i ostvariti talijanski san.

Umjetnika iz Miamija Alvara Solorzana kriza je zatekla u Mussomeliju, slikovitom gradiću u otoku na jugu Sicilije gdje je prošle godine kupio dvije jeftine nekretnine, a jedna ga je koštala jedan euro, ili tek nešto više od dolara.

U ožujku je stigla njegova supruga, sin i njegova djevojka te su počeli obnavljati kuću. Kada su oni otišli u ožujku, i Alvaro je trebao krenuti za njima nakon par tjedana, ali je njegov let otkazan.

– Izgubio sam osjećaj za vrijeme. Došli smo ovdje zajedno, a onda sam

Izvor vijesti

Slični postovi: