Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Labirint: Koga se pokušalo zaštititi, komu pomoći?

Jedni ulaze u Remetinec, drugi izlaze… Zajedničko u oba, zadnja velika slučaja je da su glavni akteri i Rimac i Kovačević dobili informaciju o mjerama praćenja… Koga se pokušalo zaštititi, komu pomoći – čekamo odgovore USKOK-a.

Nakon 124 dana provedena u Remetincu, Josipa Rimac stala je pred kamere.

– Ne mogu komentirati ništa što je vezano za istragu jer ona kao takva još traje, rekla je.

Na teret joj se stavljaju malverzacije s dodjelom poljoprivrednih zemljišta, ali i bespovratnih sredstava ministarstva gospodarstva. Najveća među aferama jest ona s Vjetroelektranama pored Knina.  

29. svibnja ove godine uz Josipu Rimac privedena su još desetorica osumnjičenika. Ljude oko Josipe Rimac tereti se da su planirali u sljedećih 25 godina Hrvatskoj prodati preskupu struju. U aferi Vjetroelektrane ona je prvooptužena. Ni danas se ne zna koga bi sve zahvatila istraga da nisu pukle mjere. 

Objavljeni transkripti u mnogim krakovima afere Vjetroelektrane pokazat će modus operandi nekada moćne HDZ-ovke.

Odmah nakon izbijanja afere prstom se počelo upirati u ministra Tomislava Ćorića.

– Treba pitati gospodina Ćorića ministra što je njemu stvorilo podlogu za odluku koju je on, što je neobično, potpisao, ne stručne službe, nego on, dakle to je bila politička odluka, smatra bivši ministar zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske Slaven Dobrović.

– To rješenje je proglašeno pravomoćnim i ja tu doista nemam što za dodati, izjavio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

– Nisam nikada imao priliku s gospođom Josipom Rimac razgovarati na ovu temu, izjavio je ministar Ćorić 16.9. u saborskom prijepodnevu na upit Sandre Benčić.

U istrazi oko Vjetroelektrane uz Josipu Rimac naći će se i Anita Validžić, supruga Domagoja Validžića, pomoćnika tadašnjeg ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića.

Pucanjem afere Janaf ime Tomislava Ćorića ponovno je došlo u fokus javnosti. Jedan je od trojice aktualnih ministara koji su pohodili Klub osumnjičenog Dragana

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: