Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

LIDER RESTART KOALICIJE: ‘Vlada je prespavala predsjedanje EU-om. Hrvatska se nije nametnula kao lider, ispali smo potpuni autsajder’

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić rekao je u utorak da je Vlada prespavala predsjedanje Europskom unijom te da se Hrvatska nije nametnula kao lider, već je ispala kao potpuni autsajder.

– Ova Vlada je prespavala predsjedanje EU-om, Hrvatska se nije nametnula kao lider. Ispali smo potpuni autsajder kad je predsjedanje EU u pitanju – rekao je Bernardić na konferenciji za novinare u Samoboru.

Smatra da je Vlada trebala znati preuzeti ulogu lidera i nametnuti teme koje su važne za spas hrvatskog gpospodarstva, očuvanja radnih mjesta i bolji život građana. Upozorio je i da to nije napravljeno te je, kako pišu mnoge europske tiskovine, ocijenio da je hrvatsko predsjedanje “sramota”.

Vezano uz sastavljanje izbornih lista rekao je i kako je stav Predsjedništva njegove stranke da bi europarlamentarci trebali pomoći na parlamentarnim izborima, ali je to njihova individualna odluka.

Naveo je kako su želju u tome zasad iskazali Predrag Fred Matić i Romana Jerković, koji će se najvjerojatnije nalaziti na njihovim izbornim listama.

Drži kako je dobro da europarlamentarci svojim radom, integritetom i rezultatima rada u Bruxellesu pomognu građanima jer nam je svaka pomoć potrebna u korištenju sredstava europskih fondova. Upozorio je i da je Hrvatska dosad iskorištavala samo 17 posto sredstava europskih fondova, što je mizerno.

Predsjednik SDP-a rekao je da i dalje razgovaraju s međimurski županom Matijom Posavcem i drugim regionalnim strankama. Također, najavio je i da će nastaviti suradnju s IDS-om.

Samobor, 260520. Ulica Vladka Maceka 5. Konferencija za medije o pripremama RESTART koalicije za parlamentarne izbore i aktualnoj politickoj situaciji. Na fotografiji: Davor Bernardic, Kreso Beljak. Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zeljko Puhovski / CROPIX

 

Na pitanje tko će Restart koaliciji biti prihvatljivi partneri nakon parlamentarnih izbora, odgovorio je da će nakon tih izbora

Izvor vijesti

Slični postovi: