Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Lisjak o nautičarima: Najave za ovu sezonu su fantastične

Sean Lisjak, predsjednik Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, u središnjem Dnevniku HTV-a je, među ostalim, govorio o predstojećoj sezoni, rezultatima kojima se nadaju.

Nautički turizam je i tijekom pandemije ostvarivao dobre rezultate i oporavljao se brže nego neke druge turističke grane. Najave za ovu sezonu su, kaže, fantastične.

– Kako smo bili optimisti tijekom same pandemije, nastavili smo biti i sada. Imali smo malo problema s ratom u Ukrajini, odakle su nam u predsezoni dolazili gosti, međutim najave su odlične, rezervacije su u tijeku i nadamo se da ćemo ostvariti vrlo, vrlo dobru, ako ne i najbolju sezonu otkako nas je zadesila pandemija, rekao je.

Lisjak dodaje da se 2019. uzima kao nekakav parametar uspješnosti turističke sezone, još nema podataka za 2021., no vjeruju da su blizu rezultatima iz 2019. 

Izostanak gostiju iz Rusije i Ukrajine 

Govorio je o tome koliko će izostanak Rusa i Ukrajinaca ove godine utjecati na promet u nautičkom turizmu. Oni su bili česti gosti, objašnjava, u predsezoni, ali i posezoni na murterskom području.

– U statistici praćenja naših klijenata i strukture naših gostiju, kod nas prevladavaju gosti iz zapadne Europe – Nijemci, Slovenci, Austrijanci, Talijani, rekao je.

To neće, dodaje, previše utjecati na ukupne rezultate.

Što se može poboljšati u našim marinama? 
Nautičare se percipira kao goste dubljeg džepa. Kako bi ostajali dulje i trošili više, Lisjak kaže da im treba ponuditi cijenu za uslugu i ono što traže.

– U našim marinama je definitivno potrebno, to smo propustili posljednje 2 godine, kako je nastupila pandemija, malo smo zaustavili investicije, ostvariti bogatije sadržaje poput trgovina za klijente veće platežne moći. Naši nautičari su jedni od najboljih potrošača. Statistike govore da prosječni nautičar potroši 126 -130 € dnevno, a čarter gosti čak i više, nekih 160 -170 €, objasnio je.

Lisjak kaže kako treba sjesti

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: