Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Lokaliziran požar na Visu

Autor: M.Š./HRT

10. 09. 2020.   prije 4 sata

Vatrogasci su u četvrtak oko 22 sata uspjeli lokalizirati požar u mjestu Podstražje na Visu, a na požarištu će ostati dežurati cijelu noć, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra u Splitu.

U četvrtak poslijepodne buknuo je veliki požar na otoku Visu. Na teren su izašli broj vatrogasci.

Vatrena stihija zaprijetila je i kućama u naselju Podstražje te zahvatila nekoliko maslinika a zbog mraka zasad nije moguće utvrditi kolika je šteta, odnosno površina izgorjele borove šume i niskog raslinja.

– Požar je izbio u predjelu Vožčica, išao je prema predjelu Postražja i došao je na jednu stotinjak metara od kuća i tu smo ga uspjeli zaustaviti tu smo ga spriječili da dođe do kuća. Ništa zasad nije u opasnosti, vjetar je u padu, tako da ne bi smjelo biti problema, rekao je u telefonskom razgovoru za HTV Tonko Marinković, vatrogasni zapovjednik Operativnog područja Vis.

Požar je izbio na lokaciji Milna, Podstražje, javili su iz Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije, a dojavu o požaru dobili su oko 18 sati. Na teren su izašli pripadnici DVD-a Vis i Komiža, odnosno šezdesetak vatrogasaca s petnaestak vatrogasnih vozila.

Požar gase 54 vatrogasca s 11 vozila. Oni  će cijelu noć nastaviti s gašenjem požara i njegovim stavljanjem pod kontrolu, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra.

Na području zahvaćenom ovim požarom

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: