Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

LOŠE VIJESTI IZ BMW-a ZA TRADICIONALISTE Bavarci će eliminirati do 50 posto dosadašnjih varijanti motora s unutarnjim izgaranjem, počevši od 2021.

BMW je predstavio svoje financijske rezultate za 2019. godinu koji uključuju nekoliko zanimljivih “sitnica” o njihovoj budućnosti.

Budući da je razvoj električnih vozila vrlo skup  (troškovi istraživanja i razvoja skočili su gotovo 12 posto prošle godine),  BMW je krenuo u program smanjenja troškova koji ima za cilj uštedjeti više od 12 milijardi eura do kraja 2022. godine.

Kao dio tih napora, BMW skraćuje vrijeme razvoja novih modela za čak trećinu. Što je još važnije, proizvođač automobila potvrdio je da će “do 50 posto tradicionalnih verzija pogonskih sklopova biti uklonjeno od 2021. nadalje na prijelazu u stvaranje poboljšanih, inteligentnih arhitektura vozila”,  čitaj električnih automobila.

 

BMW nije rekao koji se pogonski sklopovi nalaze na “listi za odstrjel”, ali čini se da su to motori s unutarnjim izgaranjem jer je tvrtka napomenula da možemo očekivati ​​dodatne elektrificirane pogonske sklopove u budućnosti.

Tranzicija se neće dogoditi preko noći i tvrtka je navela da će “puni utjecaj ovih mjera stupiti na snagu, posebno u godinama nakon 2022.”

Osim rezanja tradicionalnih opcija pogonskih sklopova, BMW će nastaviti pristupati svom portfelju proizvoda kako bi pronašao manje složene i manje skupe načine.

 

Čini se da to sugerira kako bi mogli biti ukinuti slabo prodavani modeli i motorizacije.

Unatoč tome, BMW  planira asortiman novih modela. Iz tvrtke nisu ulazili u detalje, ali su rekli da možemo očekivati ​​vozila u segmentima koji su najpopularniji.

Čini se da ovo ukazuje da stiže još više SUV-ova i crossovera, potencijalno i novi X8 o čemu se “šuška” već neko vrijeme.

Dok nisu bili baš izdašni u detaljima,, tvrtka je potvrdila plan da do 2023. godine ponude imaju 25 elektrificiranih modela. Više od

Izvor vijesti

Slični postovi: