Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Luetić: Lauc banalizira opasnost od COVID-a. Lauc: Luetić manipulira javnost

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić danas je prozvao molekularnog biologa Gordana Lauca, člana Vladinoga znanstvenog savjeta, zbog njegovih izjava o pandemiji COVID-a i cijepljenju, dok je Lauc Luetića optužio da zloupotrebljava svoju funkciju kako bi manipulirao javnost.

Luetić je kritike na Laucov račun izrekao na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo, govoreći o borbi protiv pandemije, odnosno kako potaknuti veću procijepljenost.

– Vlada ima znanstveni savjet u kojem sjede stručnjaci različitih profila. Jedan od tih stručnjaka, a reći ću konkretno, radi se o profesoru Laucu, već mjesecima uporno komunicira izjave i tvrdnje koje su u najmanju ruku kontradiktorne, koje banaliziraju opasnost od COVID-a i koje dovode do dodatne zbunjenosti naših građana i samim time nanose izravnu štetu Hrvatskoj u borbi s pandemijom, rekao je Luetić.

– Mi smo imali situaciju da se predsjednik Vlade dva puta mora javno ograđivati od izjave stručnjaka koji sjedi u znanstvenom savjetu te iste Vlade, dodao je.

Luetić je rekao da je to jedna od stvari gdje se može poboljšati komunikacija.

– Ako član znanstvenog savjeta Vlade govori da cijepljenost osoba koje su mlađe od 50 godina ne doprinosi značajno odgovoru na pandemiju, onda ovdje moram javno reći podatak da je više od 6000 pacijenata mlađih od 50 godina liječeno od COVID-a u hrvatskim bolnicama. To je kao da ste deset puta napunili cijelu Dubravu, to je deset bolnica Dubrava, rekao je Luetić.

– Imamo 200-tinjak umrlih u toj dobi, to su četiri autobusa umrlih od onih za koje profesor Lauc kaže da je njihovo cijepljenje nebitno za pandemiju, dodao je.

Luetić je također rekao da Lauc nije liječnik, da nema potrebnu naobrazbu, te da u konačnici neće nimalo odgovarati za spomenutih 200 umrlih ili 6000 hospitaliziranih.

– Nadalje, kada osoba iz znanstvenog savjeta proglasi kraj pandemije, i to učini onda tri puta, kad kaže da je virus u

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: