Srijeda, 22 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Lukšić: KB Dubrava primila 55 covid-bolesnika iz Siska i Petrinje

Autor: T.D./Hina

31. 12. 2020.   prije 53 minuta

Glavni centar za pacijente pozitivne na koronavirus KB Dubrava u protekla je dva dana primila 55 covid-bolesnika s područja Siska i Petrinje, a njih osam je priključeno na respirator, izvijestio je u četvrtak v.d. ravnatelja Ivica Lukšić.
➡️Potresi – najnovije informacije

Sustav u bolnici je stabilan i funkcionira maksimalno, bez tehnoloških smetnji. Sretna je okolnost da smo proteklih dana imali pad u prijemima novooboljelih, jer nije jednostavno primiti 50 novih bolesnika u jednom danu, izjavio je Lukšić novinarima nakon što je KB Dubravu danas obišao i ministar zdravstva Vili Beroš.

– Transport bolesnika s potresom pogođenog područja, kako je kazao Lukšić, protekao je bez problema.

– U KB Dubrava danas je na liječenju 512 bolesnika, od toga je njih 380 na terapiji kisikom, 68 na respiratoru, a 30 na visokim protocima kisika, rekao je Lukšić.

– Pad u prijemu novooboljelih zadnjih tjedan čini nas oprezno optimističnima, no treba pričekati još neko vrijeme za neke ozbiljnije prognoze, dodao je.

V.d. ravnatelja ističe da su se djelatnici KB Dubrava dobrovoljno stavili na raspolaganje odmah nakon potresa te da su “funkcionirali jako zadovoljavajuće”.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: