Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Malenica: Parazitiraju na temi COVID potvrda, a ne idu u smjeru da se bolest spriječi

Vidi se jasan antivakserski stav pokretača referendumske inicijative, stranke Most. Ovo je čisti populizam koji oni trenutačno provode, po meni osobno parazitiraju na temi COVID potvrda, igraju se sa životima i zdravljem ljudi. Sve ono što proklamiraju zadnjih nekoliko tjedana zapravo ne ide u smjeru da se bolest spriječi, da se smanji broj zaraženih, da se smanji broj umrlih. Oni iskorištavaju ovu situaciju samo da prikupe što više svojih političkih pristaša, ističe ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”.

COVID potvrde i referendumska inicijativa

Pokrenuta je i inicijativa za prikupljanje potpisa za referendum kojom bi se COVID potvrde ograničile pravno. Na pitanje novinarke Eliane Čandrlić Glibote kako inicijativa izgleda i ima li šanse da se referendum održi, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je kako misli da referendumsku inicijativu treba promatrati i pravno i politički.

– Kada je promatramo politički i kada je zapravo ogulimo, tu se vidi jasan antivakserski stav pokretača referendumske inicijative, stranke Most. Ovo je čisti jedan populizam koji oni trenutačno provode, po meni osobno oni parazitiraju na ovoj temi COVID potvrda, igraju se sa životima i zdravljem ljudi. Sve ono što proklamiraju zadnjih nekoliko tjedana zapravo ne ide u smjeru da se bolest spriječi, da se smanji broj zaraženih, da se smanji broj umrlih. Oni iskorištavaju ovu situaciju samo da prikupe što više svojih političkih pristaša, ističe ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

– Kada govorimo o pravnoj dimenziji referenduma, ja mislim da je tu Ustavni sud u svojim odlukama koje je donosio zadnjih godinu i pol, otkad se pojavila COVID-19 kriza, jasno dao svoje mišljenje o postupcima Stožera civilne zaštite. Ova referendumska inicijativa i njezina pravna dimenzija također su na tragu ovih političkih dimenzija. Pravna dimenzija ide u dva smjera, jedna je izmjena Ustava, dodavanje članku 17. pandemije

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: