Srijeda, 27 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Mamić: Najbolja jučerašnja vijest je bila da je Bačić izabran za ministra graditeljstva

Može li samo kadrovska promjena na čelu Ministarstva graditeljstva, a bez organizacijskih, ubrzati obnovu? Zašto je Nataša Tramišak izgubila povjerenje predsjednika Vlade? Politički analitičar Krešimir Macan i komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić U mreži Prvog analizirali su novu rekonstrukciju Vlade u trećoj godini mandata premijera Andreja Plenkovića. 

Macan je rekao da je Branko Bačić izabran u zadnji tren jer je “još na koalicijskom sastanku Čagalj bila najbolji kandidat. 

– Još je na koalicijskom sastanku ona bila najvjerojatniji kandidat. Ali očito se događa i neka promjena u samoj strukturi obnove. I vidimo prem apoziciji na koju je postavljen Branko Bačić – da je potpredsjednik Vlade i ministar s iskustvom i očito će se ići na ono rješenje koje je dijelom predlagao o dosadašnji ministar Paladina – da se objedine sva tri ureda i da je to isključivo pod kapom ministra. I zato je vjerojatno trebala jača politička ruka. Netko tko će moći doći kod premijera, mislim svaki ministar to može, ali imate uvijek onih koji su imali izravnu vezu s premijerom. Mislim da je gospodin Bačić, kao predsjednik kluba zastupnika – jedan od najbližih. Mislim da je to presudilo u odnosu na gospođu Čagalj koja je izvrsna operativka. I zadnji put je bila u užem izboru, rekao je. 

Mamić je rekla da je time što je premijer imenovao Bačića odmah i na mjesto potpredsjednika Vlade, želio dati značaj obnovi. 

– U ovoj godini isporuke nije isporučeno ono što je građanima možda i najvažnije, posebno ljudima koji već ulaze u treću godinu živeći u kontejnerima na Banovini gdje su potresi gotovo dnevna pojava. Naravno da je organizacijsko pitanje izuzetno važno, posebno kad se radi o tako kompleksnim projektima kao što je obnova čitave jedne pokrajine. pritom ne smijemo zaboraviti da je i u Zagrebu obnova u jako lošem stanju. Zato mislim da je

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: