Nedjelja, 14 travnjaStranica o Hrvatski
Shadow

MAMIĆEV ODVJETNIK ‘Zdravko je tisuću posto uvjeren u istinitost SMS korespondencije koju je dobio’

Veljko Miljević, zagrebački odvjetnik Zdravka Mamića, danas nam je kratko rekao da se privođenje Franje Varge ne tiče ni njega niti njegova branjenika.

– To s nama nema apsolutno nikakve veze, niti nas je itko obavijestio o tom uhićenju, a ni pozvao radi daljnjih objašnjenja – rekao nam je Miljević.

Podsjetio je da je on odmah, nakon što je Mamić dobio SMS korespondenciju između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je bio član sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojoj je Cvitan navodno vršio pritisak na osječke suce kako bi donijeli osuđujuće presude za okrivljenike, kompletnu dokumentaciju dostavio nadležnim tijelima te kako je čekao mjesecima da se provede istraga.

Na neslužbene informacije da je Varga na saslušanju priznao kaznena djela koja mu se stavljaju na teret, rekavši i kako je za to primio visoke novčane iznose te da se osobno sastajao s jednim od okrivljenika, Miljević odmahuje rukom te objašnjava kako tek treba vidjeti što je Varga rekao.

– Nama se čini da je to u jednoj velikoj fazi istraživanja. Mom branjeniku nitko ne može oduzeti pravo da skuplja dokaze koji će pokazati da je nevin. Zdravku Mamiću je netko dostavio korespondenciju i za nas je ona vrlo vjerodostojna. Zdravko Mamić je tisuću posto uvjeren u autentičnost te korespondencije. I naravno da ćemo ustrajati u tome da se obavi odgovarajuće visoko specijalizirano vještačenje – naveo je odvjetnik Miljević

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: