Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Marija Bubaš za Dnevnik HTV-a: Nepravilnosti ne postoje

Barem jednu dozu cjepiva primilo je 630.000 građana naše zemlje, a kampanja cijepljenja protiv koronavirusa se nastavlja, iako ne bez teškoća. Primarijus Marija Bubaš iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bila je gošća Dnevnika HTV-a.

Komentirajući tvrdnje liječnika obiteljske medicine koji kažu da je platforma Cijepise doživjela krah, da vlada potpuno rasulo, a u nekoliko su se županija prestali prijavljivati putem platforme, Marija Bubaš rekla je u Dnevniku HTV-a, da je dobro da su ljudi za cijepljenje naručeni preko liječnika obiteljske medicine, jer u nekim zemalja niti ne postoje platforme za naručivanje cijepljenja, a naručuju i cijepljenje provode isključivo liječnici obiteljske medicine. 

– Normalno je da u ovom drugom valu naručuju liječnici obiteljske medicine, ustvrdila je.

Na pitanje zašto je onda uopće platforma naručivana, rekla je da će cijepljenje trajati dugo, i da će tehnologija ići naprijed, pa će tako i ta platforma povezivati dijelove cijelog sustava, kako bi bila nacionalna platforma, a ne pojedinačna, županijske ili neki niže razine.  

– Hrvatska sudjeluje u testnoj fazi digitalnog zelenog certifikata, odnosno COVID-putovnice,  i zato na jednom mjestu moramo imati objedinjene sve podatke, što ne bi moglo funkcionirati da takva nacionalna plaforma ne postoji, rekla je. 

Kazala je da nepravilnosti ne postoje, nego postoje razni kanali za naručivanje, putem besplatnog broja telefona 0800 0011, pozivnih centara županijskih Zavoda za javno zdravstvo, liječnika obiteljske medicine, platforme cijepise.

Cijepljenje radnoaktivnog stanovništva, cijepljenje sigurnosnih službi i turističkih djelatnika, koje je već počelo, bit će organizirano upravo putem tih raznih kanala, zatim izravnim kontaktiranjem firmi te cijepeći na lokacijama pojedinih tvrtki ili na mjestima masovnih cijepljenja, a manji poslodavci, do 50 zaposlenih, bit će naručivani i u županijske zavode, na kojima je da naprave svoje planove za provedbu cijepljenja.

– Dolazi dovoljno cjepiva, problema ne bi trebalo biti, rekla je. 

Ukupno gledajući, brojevi su i dalje visoki, i dugo imamo

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: