Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Mate Pavić i Nikola Mektić osvojili Wimbledon!

Hrvatski tenisači i prvi nositelji  Nikola Mektić i Mate Pavić u finalu turnira parova u Wimbledonu slavili su s 3:1 u setovima, odnosno sa 6:4, 7:6 (5), 2:6 i 7:5 za dva sata i 47 minuta igre protiv španjolsko-argentinske kombinacije Marcel Granollers/Horacio Zeballos! Hrvatski par osvojio je tako svoj prvi zajednički Grand Slam naslov!

Paviću je ovo treći osvojeni Grand Slam u konkurenciji muških parova, 2018. je osvojio Australian Open s Oliverom Marachom, a prošle godine US Open s Brunom Soaresom, dok je Mektić osvojio svoj prvi Grand Slam naslov u ovoj konkurenciji. Za Mektića i Pavića ovo je bio 10. finale ove sezone i osmi naslov, ali uvjerljivo najveći.

Nakon višestrukog odgađanja meč je konačno krenuo u 20.35 i prvi dio prvog seta prošao je bez većih uzbuđenja i oduzetih servisa do rezultata 3:3 u gemovima. Onda je hrvatski dvojac poveo 15:40 i oduzeo protivnicima početni udarac, imao je kod 5:3 dvije break i set-lopte, nije ih iskoristio, no potom je mirno na svom servis-gemu sa 6:4 uzeo prvu dionicu.

U drugom gemu drugog seta Granollers i Zeballos su priprijetili došavši na 40:40, no nisu Pavić i Mektić dopustili “break-loptu”, a potom su i jedni i drugi čvrsto držale servise do 13. igre. I ona je bila neizvjesna, no hrvatski par ju je dobio sa 7-5 za vodstvo 2:0 u setovima.  U “tie-breaku”  se dogodila jedna neobična situacija –  Zeballos je poklopio volej na mreži, ali glavna sutkinja Aurelie Tourte dodijelila je poen hrvatskom paru jer je Argentinac igrao reketom preko mreže. Usto je i Granollers na set-loptu hrvatskog para napravio dvostruku servis pogrešku, pa su Mektić i Pavić stigli na set od osvajanja Wimbledona.

Kad se činilo da bi Pavić i Mektić mogli projuriti kroz finale, došao je pad u trećem setu. Ispustili su prva dva servis-gema

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: