Subota, 22 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Medić: Strože mjere u Zadarskoj županiji se neće uvoditi

Primorske županije, osim Istarske, i danas imaju velike brojeve novozaraženih. U Zadarskoj je danas više od stotinu novih slučajeva zaraze. 

Za Dnevnik HTV-a Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju ZJZ-a Zadar, rekao je da je situacija vrlo promjenjiva, ona ovisi o broju testiranja na terenu, pa je veći postotak novooboljelih. Zadovoljan je situacijom u bolnici. 

– Što imate veći broj oboljelih, bolnice se brže pune i to je ono što nas zabrinjava u ovom trenutku, rekao je. 

Do sada je, dodao je, cijepljeno velik broj starijih pacijenata, na red dolaze mlađi, između 50 i 60 godina. 

– To su još uvijek male brojke da bi mogli govoriti o težim kliničkim slikama, ali to je epidemiološki zapaženo i idu niže dobne skupine jer su manje cijepljenje. 

Na pitanje kako ide cijepljenje, Medić je rekao ide odlično za sada, imaju jednake količine cjepiva svih proizvođača. 

Zadarski stožer vratio je neke mjere, od idućeg tjedna nastava će se opet održavati on-line, domovima za starije moći će samo pristupiti oni koji su cijepljeni. 

– Kako će to utjecati na epidemiološku sliku, vjerujemo da ćemo to znati kroz 15, 16 dana, dodao je. 

Naglasio je kako se strože mjere neće uvoditi, ljude treba samo pozvati na odgovornije ponašanje jer je za lošu epidemiološku situaciju zaslužno nepoštivanje mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: