Utorak, 18 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović: Hrvatska je u krizi već dugo jer se vodi kao stranačka prčija

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Delnica u prigodi obilježavanja Dana Grada i Župe sv. Ivana Krstitelja. 

Osvrnuo se na današnju raspravu u Saboru o Zlati Đurđević rekavši da predsjedniku nije mjesto u Saboru osim protokolarno kad su državni blagdani.

– U poslovničkoj proceduri predsjednik nema što tražiti u Saboru i ustajati na poziv Gordana Jandrokovića ili što ti ja znam koga. Ja sam rekao sve što sam imao za reći. Fascinira me da su se uopće sjetili da bi me zvali u Sabor kao predlagatelja, ali ne zakona. Ja am predložio osobu, a ta je osoba za razliku od većine HDZ-ovaca, ne svih, zna govoriti za sebe, ima integritet, stav, obrazovana, argumentirana. Ne trebam ja doći u sabor i reći ovo je Zlata Đurđević, rekao je Milanović. 

– Sad ćemo vidjeti koji su protiv. Ćerati ćemo se…da ja idem u Sabor, to je bez presedana i da obrazlažem kadrovski prijedlog – to je besmisleno. Da se radi o zakonskom prijedlogu, to je nešto drugo. Ako ne znate, predsjednik ne predlaže zakon, rekao je predsjednik.

Na upit što sada dalje, kratko je odgovorio: “Ništa dalje”.

Milanović je ustvrdio da je kriza već dulje vrijeme u krizi jer se vodi kao da je stranačka prčija.

– Vodi se po principu u kojem je interes stranke ispred interesa države. 

Upitan što će se dogoditi ako se ne izabere novi čelnik Vrhovnog suda, Milanović je odgovorio novinarima:

– Ne možemo sve nazivati ustavnom krizom, to je jedan nepotrebni problem. Vidim da me danas jedna zastupnica za to optužila koja je još do jučer žicala poslove za svoj mali odvjetnički ured u Janafu. Izjavila je, to moram reći, da će biti moja krivnja ako gospođa Đurđević ne bude izabrana. Kako znamo da neće biti izabrana? Puno toga je moja krivnja. Moja krivnja

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: