Nedjelja, 28 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović: Motiv umirovljenja brigadira Burčula je osobna osveta

Na poziv talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle, predsjednik Zoran Milanović boravi u službenom posjetu Italiji. Ondje je u izjavi novinarima rekao da je motiv umirovljenja brigadira Burčula osobna osveta i da ministar obrane Mario Banožić ne poznaje zakone i Ustav.

Zapovjednik Počasno-zaštitne bojne brigadir Elvis Burčul u mirovinu je poslan na temelju odluke o izdvajanju, a u toj ga odluci uopće nema, rekao je predsjednik Zoran Milanović

– Ministar je beskućnik, Plenković je za sve to znao i nije htio spriječiti, doveo je do toga da jedan njihov džepni ministar ponižava brigadira koji ima vrlo, vrlo ozbiljnu karijeru, i koji je umirovljen na temelju plana izdvajanja, piše u njegovom rješenju koje je potpisao Banožić. Banožić lupeta o Ustavu, a nema pojma o tome, ne zna kad je koji zakon donesen, rekao je predsjednik Milanović. 

Kaže i da se radi o osobnoj osveti.

– Brigadir je umirovljen na silu iz osobne osvete, o čemu se ne želi govoriti. To će ih skupo koštati, poručio je predsjednik.

Rekao je i da je Plan izdvajanja propis koji utvrđuje kompjuterske kriterije kada određena generacija ljudi može ići u mirovinu. Dodao je da za 2021. godinu brigadira nema na tom popisu zato što nema 58 godina. “Umirovljen je bez dogovora s Glavnim stožerom. Suprotno praksi, suprotno svemu”, zaključio je.

– Ovo je laž kojom se pokušalo sakriti motiv, a to je osveta. To se neće događati nikome u vojsci. Nitko neće ići u mirovinu i biti ponižen na ovaj način. Taj tip je skupljao Pokemone dok su ovi ratovali, ministar mu može čizme glancati, rekao je Milanović.

Predsjednik je odgovorio i na premijerovu izjavu o jugu. Kaže da se, kad puše jugo, miš sakrije u rupu, a “kapetan mora delati”.

– Nema majci i šansi da ga se ne vrati u sustav, a Plenković neka priča o jugu negdje

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: