Subota, 13 srpnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović o izbornom zakonu u BiH i premijeru Plenkoviću

Predsjednik Republike Zoran Milanović se objavom na svom facebooku osvrnuo na izmjene izbornog zakon u BiH i izjave premijera Andreja Plenkovića.

Objavu predsjednika Milanovića prenosimo u cjelosti: 

“Andrej Plenković ritnuo se iznenada u svojim briselskim pomutnjama i spazio kako budućnost Hrvata u Bosni i Hercegovini kroje, kako ih sada naziva, „neki službenici“ Europske unije. Bravo za Andreja, ali junak kasno na bojište stiže. Sada je progledao i vidi ono što svi znamo već mjesecima. Znao je i Plenković, ali ništa učinio nije. Ti „neki službenici“ isti su oni koji su lani, njemu pred očima, pripremili dokument Vijeća ministara EU – kojim su izbrisali pravo konstitutivnosti Hrvata u BiH – a koji je objeručke skandalozno podržao i Goran Grlić Radman po Plenkovićevoj uputi. Što je onda radio po Bruxellesu i čime se bavio ako tek sada još jedan skandalozan dokument Vijeća ministara EU naziva „tehničkim, pripremnim dokumentom“, a zapravo je riječ o giljotini koju činovnici EU spremaju hrvatskom narodu u BiH. Republika Hrvatska nije smjela i ne smije glasati ni za jedan dokument EU koji se tiče BiH ako tim dokumentom nije zajamčena konstitutivnost Hrvata u BiH i pravo da sami izaberu svoje predstavnike u tijela vlasti. Kao što se izbori u BiH ne smiju održati bez promjene izbornog zakonodavstva i ograničene promjene Ustava, a Hrvatska mora inzistirati na tome pod svaku cijenu. Znam da je Plenkoviću teško zamjeriti se briselskim službenicima, ali sada ima još jednu priliku, za Hrvate u zao čas, dokazati svoj navodni utjecaj i ugled u Bruxellesu. Neka se okani mirotvorstva u Ukrajini i počne zbilja voditi računa o hrvatskim nacionalnim, umjesto svojim karijernim interesima.

Svježeg iskustva u pokazivanju svoje (ne)agilnosti u zadnji čas ima. Najprije je osramotio Hrvatsku jer nije uzeo i iskoristio novac EU za obnovu od potresa, a za što je osobno

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: