Subota, 27 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović optužuje Banožića za letove u vojnim zrakoplovima

U vojarni “132. brigade Hrvatske vojske” u Našicama održan je svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. U područje operacije upućuje se 130 pripadnika Hrvatske vojske među kojima se nalazi šest žena. 

Svečanosti je nazočio predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović. Ministar obrane Mario Banožić trebao je nazočiti, ali je odustao.

– Odlučio sam ne davati izjave u krugu vojarne kako bi bila zaštićena od dnevne politike. Ministar se u zadnji tren nije pojavio. I djetetu je bilo jasno da svima skupa manipulira, ni prvi ni zadnji put. Vojska se nije mogla snimati jer bi se izjave opet morale davati izvan. Vas vojska uopće ne zanima. To želim prekinuti. Ti ljudi su ovdje zadnja rupa na svirali. Ako treba davati političke izjave, one će se davati izvan. Događaj nije predviđen za medije, rekao je. 

– 130 naših cura i dečki ide na Kosovo. Rekao sam im par prigodnih rečenica, tako bi bilo da je došao i ministar. Ne bi govorio i neće govoriti dok ne vrati brigadira Burčula u sustav pa ćemo vidjeti tko će biti jači. Opet se vraćam na početnu točku. Ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima koji su cijeli život proveli u ratu i Hrvatskoj vojsci, završili vojne škole i onda ih se nogom u stražnjicu potjera, bez obrazloženja. Kao što s lažnim obrazloženjem lete i Pilatusi. Želim da se to odvija izvan kruga vojarne, rekao je.

– Ministar se najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi, ostavio je svoje ljude na cjedilu, rekao je Milanović.

– Ne znam što o njegovim letovima misle njegove kolege koji idu preko naplatnih kućica. On hitno leti, a najavi let dan ranije, kao da dolazi iz Vladivostoka. I onda ga nema niti u letnom manifestu.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: