Srijeda, 25 svibnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović: Orban nije opasnost za Hrvatsku

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na otvorenju 15. sajma poslova “Job Fair” u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Centra karijera FER-a, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike. Nakon obilaska dao je izjave novinarima.

Na početku se osvrnuo na situaciju s Bosnom i Hercegovinom.

– Tužan sam što kao nacija gubimo oštricu i zanemarujemo vitalne potrebe naših sunarodnjaka. Kada nam trebaju onda su dobri, a kada ne, onda su škart, izjavio je.

“Jeste li čuli da Austrijanci plaču za morem? Ja nisam.”

Osvrnuo se i na izjave Viktora Orbana.

– On je jedan živopisan karakter, kojega sam naravno kritizirao sve ove godine. Plenković i Grlić Radman su ga uvijek tetošili i uvijek su ga uzimali u zaštitu na europskim tijelima da bi ga sada napali jer misle valjda da je na podu i treba ga iscipelariti. On je premijer susjedne prijateljske zemlje, a te njegove sitne palančke opsesije s obalom i velikom Mađarskom je dio repertoara. On tako nastupa. Nije opasnost za Hrvatsku. Austrija je gospodarila morem od Trsta do Boke Kotorske. Jeste čuli nekada Austrijance da plaču što su ostali bez mora? Ja nisam. Orban očito ima neki kompleks s time. Rijeka, tamo nema Mađara, nema Nijemaca. To je prostor Hrvata i nešto Slovenaca. Ne bih ga ja ozbiljno doživljavao.

Opet je kritizirao Plenkovića i Grlića Radmana zbog, kako je rekao, njihova odnosa s Orbanom. Napao je i HDZ.

– Hrvatska je trenutno talac karijernih projekcija nekolicine ljudi. Ovo što se događa je jedna od nižih moralnih točaka hrvatskog naroda i države u zadnjih 30 godine, ističe. 

“EU fondovi su milodar.”

Kaže da jučer nije otišao u Rijeku sastati se s Borutom Pahorom jer je bio “radno angažiran na pripremi nekih dokumenata”. 

– EU fondovi nisu perspektiva za Hrvatsku, to je milodar. Kakvi smo u korištenju EU fondova?

Vratio se zatim opet na

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: