Četvrtak, 28 rujnaStranica o Hrvatski
Shadow

Milanović primio Hrvatsku udrugu čuvara prirode Hrvatski rendžer

Autor: Hina

14. 09. 2020.   prije 43 minuta

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak izaslanstvo Hrvatske udruge čuvara prirode Hrvatski rendžer, koji su mu ukazali na problem neprimjerenog sankcioniranja nesavjesnog odlaganja otpada u zaštićenim područjima.

Ured predsjednika priopćio je kako su članovi Hrvatskog rendžera, povodom 10. godišnjice osnivanja, upoznali Milanovića sa svojim dosadašnjim aktivnostima, ali i problemima s kojima kao čuvari prirode susreću.

“Jedan od problema je i nesavjesno odlaganje otpada u zaštićenim područjima za što, upozorili su na sastanku, ne postoji primjereno sankcioniranje”, stoji u priopćenju.

Govoreći o svom dobrovoljnom angažmanu čuvara prirode, članovi Udruge istaknuli su kako je zaštita prirode puno više od brige o otpadu. Rendžeri su u Hrvatskoj čuvari prirode koji vrše neposredan nadzor u zaštićenim područjima, a zaposleni su u javnim ustanovama koje upravljaju nacionalnim parkovima, parkovima prirode ili zaštićenim područjima županija.

U Hrvatskoj ima oko 150 rendžera, a udruga je članica Međunarodne rendžerske federacije (International Renger Federation, IRF) koju čini više od 60 nacionalnih udruga iz cijelog svijeta, zaključuju iz Ureda predsjednika.

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: