Nedjelja, 28 studenogaStranica o Hrvatski
Shadow

MILIJAN BRKIĆ ODAO POČAST BRANITELJIMA KOJI SU SUDJELOVALI U OPERACIJI ‘BLJESAK’ Malo je poznat podatak da je ranjen u toj vojno-redarstvenoj akciji

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, koji se našao u središtu skandala nakon što su objavljene prepiske o špijuniranju za koje su osumnjičeni on, njegov brat Jozo Brkić te Blaž Curić i Franjo Varga, danas se oglasio na svom Facebook profilu kako bi odao počast braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak, čija je danas 24. obljetnica.

 

‘Operacija Bljesak uvijek nas podsjeća – i dok je srca, bit će i Kroacije!

Na 24. obljetnicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije “Bljesak” s dubokim poštovanjem i zahvalom prisjećamo se svih branitelja, koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Lijepu našu. Sjetimo se svih onih koji su slijedili svoje snove i puna srca borili se za Hrvatsku kakvu su oni sanjali. Sjetimo se i žrtve članova njihovih obitelji, koje i danas tragaju za svojim najmilijima.

Ti mladi ljudi nisu žalili ničega boreći se i čuvajući jedni druge, žrtvovali su se za SVOJU ZEMLJU i za SVOJ NAROD. Danas je vrijeme kada se moramo boriti još više i još jače zbog nedosanjanih snova naših PRADJEDOVA, DJEDOVA i OČEVA o neovisnoj Republici Hrvatskoj. Naša je dužnost i trajna obveza nikada ne zaboraviti žrtvu hrvatskih branitelja i učiniti sve da se njihova bezuvjetna ljubav prema Domovini prenese i mladim generacijama, koje su naša budućnost i koje trebaju nastaviti njihov put za ponosnu, bolju i jaču Hrvatsku.

Neka nam veličina vojno-redarstvene operacije “Bljesak” bude pokazatelj u svjetliju budućnost svih nas te neka nas podsjeti na stihove Antuna Gustava Matoša:

“Majko, audiant reges! Regnum regno non praescribit leges”

I DOK JE SRCA, BIT ĆE I KROACIJE’, napisao je Brkić na svom Facebook profilu.

I sam Milijan Brkić bio je tijekom vojno-redarstvene operacije Bljesak ranjen. Prvog dana operacije Bljesak on je pretrpio jednu, tada je mislio lakšu ozljedu, kada ga je odbacila detonacija kumulativne granate RPG-a, koja je eksplodirala neposredno pored njega. Tek 2015., nakon što mu je pozlilo na Kornatima, liječnici su u Šibeniku i na Rebru utvrdili kako su ti njegovi zdravstveni problemi posljedica te eksplozije u Bljesku.

Podsjetimo, tjednik Nacional je jučer objavio dijelove korespondencije iz koje se vidi kakve je Brkić davao upute Vargi te kakvu je ulogu u špijuniranju za koje su osumnjičeni imao njegov brat Jozo. Osumnjičeni su zbog presretanja pošte, odnosno računalnih podatka Brkićeve bivše supruge Karmen, te još tri osobe. Nacional je otkrio da su braća Brkić špijunirali poruke dviju mladih žena s trećim osobama, jer su za te žene bili zainteresirani te ih je zanimalo kakva je priroda njihova dopisivanja s drugim muškarcima.

Te dvije žene USKOK sada tretira kao žrtve njihovih nezakonitih aktivnosti, a ova komunikacija pokazuje da Brkić u ovim slučajevima neće moći primijeniti obranu kao u slučaju supruge Karmen, koja je rekla da je on imao šifre kojima je mogao pristupiti njezinom mobitelu.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: