Nedjelja, 7 kolovozaStranica o Hrvatski
Shadow

Milina: U tijeku su uručenja rješenja policijskim službenicima o udaljenju s dužnosti

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina održao je konferenciju za novinare vezano uz snimku u kojoj maskirane osobe, u odorama koje sliče policijskima, ali bez službenih oznaka, nasilno protjeruju migrante s hrvatske granice. Prethodno je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio da su policajci tukli migrante te rekao da je to neprihvatljivo ponašanje.

– Uvažavajući interes javnosti, ali potrebu da rasvijetlimo okolnosti događaja na graničnoj crti koja se mogla vidjeti u javnosti upoznat ću vas s dosad utvrđenim činjenicama, rekao je ravnatelj policije.

– Odmah po saznanjima, po objavljivanju dijelova snimke, odmah smo formirali stručni tim i kolege iz Ravnateljstva policije iz više linija rada i iz službe za unutarnju kontrolu upućeni su na teren i na moguću lokaciju događaja s ciljem da se rasvijetli o čemu se tu zapravo radi. Odmah tijekom prvog radnji stručnog tima došli smo do saznanja da su osobe sa snimke policijski službenici interventne policije. Budući da u ovom trenutku postoji osnova sumnje u težu povredu službene dužnosti koja itekako šteti ugledu policije u ovom trenutku je u tijeku je postupak uručenja rješenja policijskim službenicima o udaljenju s dužnosti i slijedi daljnje pokretanje disciplinskog postupka, rekao je Milina.

– Također u odnosu na ovo postupanje koristimo i mehanizam nezavisnog nadzora koji je jedino uspostavljen u RH tako da su se i oni uključili i provode aktivnosti vezano za inspiciranje policijskog postupanja. Ponavljam, on je ustanovljen i financiran od strane Europske komisije praktički zasad samo u RH. U stalnoj smo komunikaciji s DORH-om s kojima će se zajedno provoditi izvidi, a dužni smo u svemu i izvijestiti DORH jer kada su u pitanju policijski službenici izvide provodi i DORH. Naš interes je zasigurno da rasvijetlimo događaj do kraja. Ne želimo ni na koji način da bilo koji pojedinačni slučaj utječe na pohvale koje stalno dobiva

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: