Ponedjeljak, 24 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Milina: Uz pomoć međunarodnih agencija spriječili smo veliku ugrozu za javnost

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u središnjem Dnevniku HTV-a komentirao je veliku policijsku akciju u okviru koje je uhićeno nekoliko osoba s područja Zagreba. Riječ je o osobama koje se sumnjiči da su nositelji organiziranog kriminala i počinitelji teških kaznenih djela protiv života i tijela. U akciji sudjeluje više od 50 policijskih službenika, a provedena je u suradnji zagrebačke kriminalističke policije, PNUSKOK-a i USKOK-a.

Milina napominje da su još sve proceduralne radnje u tijeku, pa ne može govoriti o detaljima. No napominje da je riječ o dobro organiziranoj kriminalnoj skupini, da je cilj policijske akcije rasvijetliti teška kaznena djela na području Zagreba i šire te spriječiti nova kaznena djela.

– Ova akcija bitna je jer se željelo prevenirati neki teži sigurnosni događaj, ugroza života. Ta skupina radi kaznena djela koja baš značajno uznemiravaju javnost. Ima tu obračuna između pripadnika kriminalnog miljea, ali postoji opasnost i od ugroze drugih osoba, rekao je Nikola Milina.

Dodao je da je od 2017. godine hrvatska policija stalno usmjerena k organiziranim kriminalnim skupinama.

– Već smo prijavili i procesuirali ukupno 116 zločinačkih udruženja. Teško je unaprijed išta govoriti, tek slijede ispitivanja, ali sutra će se znati puno više detalja, dodao je.

Međunarodna suradnja

Istaknuo je da, kad je god riječ o organiziranim kriminalnim skupinama, hrvatska policija surađuje i s europskim partnerima i partnerima iz SAD-a, pa je tako bilo i ovoga puta.

– Moram reći da su sve te akcije plod dobre međunarodne suradnje. Hrvatska policija se pozicionirala na ovom području kao jedan od nositelja aktivnosti protiv kriminalnih skupina koje se prvenstveno bave kriminalitetom droga, rekao je.

Realizacija Schengena

Milina je rekao kako se višekratno potvrdilo da je hrvatska policija sposobna te da su na političkoj razini imali potvrdu, a to znači da hrvatska policija već sada radi na implementaciji novih IT sustava.

– Schengen se isto razvija i mijenja i primjenjuju novi informacijski sustavi

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: