Četvrtak, 30 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Miljević o sukobu: Preko 10-ak osoba bit će obuhvaćeno kaznenom odgovornošću

Odvjetnik Veljko Miljević jutros je u HTV-ovim Vijestima komentirao sinoćnji navijačko-policijski okršaj kod odmorišta Desinec na autocesti Zagreb – Split, kao i preksinoćnje ubojstvo u Našicama.

Miljević je rekao da postoje svi mehanizmi da se jučerašnji sukob na autocesti sankcionira. Istaknuo je velik broj ozlijeđenih, kao i to da je bilo i propucanih, to jest da je korišteno vatreno oružje.

– Čujem da je preko 20 ozlijeđenih. To je sasvim sigurno element potreban za distinkciju između onoga što predstavlja prekršaj kao kažnjivu radnju, prekršaj protiv javnog reda i mira, i to teški prekršaj, i onoga gdje smo već u poziciji i u sferi kaznenih djela, rekao je Miljević.

Dodao je da je za ovakvo djelo najozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira predviđena zatvorska kazna.

– Ovdje će biti više osoba obuhvaćeno, da ne velim sigurno preko 10-ak osoba, kaznenom odgovornošću, rekao je Miljević.

Komentirao je i zločin u Našicama, gdje je mladić ubio bivšu djevojku koju je uhodio nakon prekida. Mladić se nakon toga pokušao ubiti.

– Ovo što se jučer desilo je jedna stvar u nizu i taj niz teče već odavno, rekao je Miljević.

– Ako se bude dosljedno primjenjivao zakon – mi imamo odgovore na sva ta pitanja, na sve te događaje, dodao je.

Kako je istaknuo urednik i voditelj Petar Vlahov, policija tvrdi da mladi ubojica nije imao dosje i da nije bio prijavljen za prijetnje.

– Ma mogao je on biti čist kao suza, ali po ovome što je učinio – pa vidite što je slijedilo, pokušaj oduzimanja vlastitog života, što može, kad se bude odlučivalo, na koncu, biti jedna od okolnosti kojima će se sud rukovoditi prilikom odluke o vrsti i mjeri kazne – ali ovo, tu vi imate ubojstvo, rekao je Miljević.

Istaknuo je razliku između običnog i teškog ubojstva motiviranog bezobzirnom osvetom.

– I onda nije kazna od

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: