Utorak, 18 lipnjaStranica o Hrvatski
Shadow

MILNA IMA NOVOG-STAROG NAČELNIKA SDP-ov Frane Lozić naslijedio HDZ-ovca koji je ljetos podnio ostavku, velik broj nevažećih listića

SDP-ov Frane Lozić novi je, stari, načelnik Milne, odlučili su na nedjeljnim prijevremenim izborima birači te bračke općine koja je bez načelnika ostala ljetos kada je ostavku, nakon jednogodišnjeg mandata, iz osobnih razloga podnio HDZ-ov Viktor Maretić.

Načelnik je izabran, neće biti drugog kruga, kazala je u nedjelju navečer predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Milne Antonela Franulić

 Prema privremenim podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) Lozić je dobio 54,19 posto glasova, od ukupno  1143 za njega je glasovalo 330 birača.  

 Njegovi protukandidati HDZ-ov Branko Džimbeg, zamjenik bivšeg načelnika, dobio je 22,3 posto glasova (136), a nezavisni Nikola Buzolić 16, 3 posto (99).

 Na izbore u Milni izašlo je 53,3 posto birača, nevažećih listića bilo je čak 7,2 posto (44).

 Lozić je Milnu vodio od početka 2000-ih do 2015., kada ga je na prijevremenim izborima pobijedila HDZ-ova Anamarija Rošin. Na redovnim lokalnim izborima prošle godine, vlast u Milni ponovno je ‘pripala’ HDZ-u, da bi se sada, nakon  prijevremenih, ‘vratila’, SDP-u, odnosno Loziću.

 U Općinskom vijeću Milne, koje ima 11 vijećnika, četiri su HDZ-ova, tri SDP-ova, dva nezavisna, a po jednog imaju HSS i HSU.

Izvor vijesti: Jutarnji List

Slični postovi: