Četvrtak, 27 siječnjaStranica o Hrvatski
Shadow

Ministar Banožić obišao Petrinju, Glinu, Sisak i Majske Poljane

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u utorak potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije, rekavši kako Hrvatska vojska pridonosi da se građani osjećaju sigurnije i uz njih je od prvoga dana, a danas je na terenu bilo više od 300 vojnika, priopćeno je iz MORH-a.

➡️ Inženjer HV-a iz Gline: Teško je opisati, ovakve razmjere razaranja nisam očekivao
➡️ Ravnatelj petrinjske škole: Ne može se trenirati potres, prozivanja su besmislena
➡️ Najnovije stanje u Petrinji, Sisku i Glini
➡️ Sisak: Procjenjuje se šteta na objektima, mnogo crvenih naljepnica

U potresu stradale gradove Petrinju, Glinu i Sisak te mjesto Majske Poljane, ministar obrane Banožić obišao je u pratnji predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i načelnika Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa Tome Medveda.

Banožić je rekao da je danas na raspolaganju bilo više od 300 vojnika koji su bili raspoređeni na razne zadaće diljem cijele Sisačko-moslavačke županije.

Prije svega, to su zadaće koje se odnose na uklanjanje građevinskog otpada koji nastaje poslije potresa, stabilizacija prometnica i svih onih pravaca koji su nužni za funkcioniranje ostalih službi, od policije, vatrogasaca, Gorske službe spašavanja, raznih zdravstvenih djelatnika, ali isto tako i Crvenog križa i svih onih koji su u dobroj namjeri došli ljudima pružiti pomoć,  priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Također osiguran je smještaj u vojarni u Petrinji za sve unesrećene i svaku večer je oko 400 ljudi na noćenju.

– Pripremamo obroke za njih, služimo svim drugim službama, od zbrinjavanja ljudi, bolesnika iz sisačke odnosno petrinjske bolnice, prijevoza istih u zagrebačke bolnice. Isto tako tu smo na usluzi s našom mehaniziranom pukovnijom, pomažemo u uklanjanju

Nastavite čitati – Izvor članka

Slični postovi: